MONTENEGRINI, PA OVO BOLI! Crnogorci više veruju Srpskoj crkvi nego Milu i CPC

Autor:

Svet

13.12.2019

22:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Crnoj Gori se najviše veruje Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC), vladajućem DPS je porastao rejting, a najbolje ocenjeni političari, sa ocenama jedva nešto iznad dvojke, jesu predsednik i premijer Milo Đukanović i Duško Marković, pokazalo je najnovije istraživanje CEDEM.

RepublikaFoto: Tanjug/AP/wikimedia.org/Vasilije Ostroski
Milo Đukanović

U trenutku zaoštrene atmosfere u Crnoj Gori zbog vladinog predloga zakona o veroispovesti, kojem se Mitropolija crnogorsko-primorska protivi zbog namere države da joj oduzme imovinu, istraživanje je pokazalo da čak 46,4 odsto anketiranih građana najveće poverenje ima u Srpsku pravoslavnu crkvu, dok kanonski nepriznatoj CPC veruje tek 17,6 odsto ispitanih.

 

Više od SPC građani Crne Gore veruju samo sistemu obrazovanja, više od 50 odsto, poverenje u predsednika ima 37, u vladu 36,2, a vojsku 40,6 odsto ispitanih.

Najmanje poverenja građani su iskazali prema CPC, a potom i prema političkim partijama 25,6.

Prema istom istraživanju, koje je CEDEM dostavio Tanjugu, najvišu prosečnu ocenu 2,52 ima Milo Đukanović, a sledi ga premijer Duško Marković sa ocenom 2,22.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading