Linta: Džaferović je ratni huškač

Autor: Tanjug, Republika

Svet

09.01.2020

13:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta ocenio je kao ratnohuškačku i neprijateljsku izjava bošnjačkog člana Predsedništva Šefika Džaferovića o tome da je Deklaracija o proglašenju Republike srpskog naroda BiH 9. januara 1992. godine početak sveg zla u BiH.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Miodrag Linta

- Džaferović je ponovio brutalnu izmišljotinu da je istog dana počeo genocid i masovni zločini na tlu BiH i da je to tobože potvrđeno odlukama Haškog tribunala i Suda BiH - naveo je Linta u izjavi koju je dostavio medijima.

On tvrdi da je poznato da Haški tribunal i Sud BiH nisu nezavisne i profesionalne institucije već politički sudovi koji nisu imali i nemaju iste standarde za pripadnike različitih nacija, što, kako navodi, potvrđuje i nedavni početak otvaranja arhiva Vlade Velike Britanije.

Kaže i da Džaferović iznosi "bezočnu laž" da je obeležavanje 9. januara kao Dana Republike Srpske neustavan čin i krivično delo, te ističe da "ratnohuškačke i lažne izjave" potvrđuju da on, ali i drugi bošnjački političari nikada nisu iskreno prihvatili Dejtonski sporazum.

"Zbog toga je uz pomoć zapadnih centara moći Sarajevo odmah poslije završetka rata počelo da vodi politiku otimanja nadležnosti RS. Jasno je da je krajnji cilj SDA i drugih bošnjačkih stranaka ukidanje RS i stvaranje unitarne BiH po projektu ratnog zločinca Alije Izetbegovića", ocenio je Linta.

Poručuje da zbog toga Srbija i RS treba da zajedno vode aktivnu borbu u međunarodnoj zajednici za povratak izvornom Dejtonu:

- Za istinu o pravim uzrocima ratova na prostoru bivše Jugoslavije i srpskom stradanju, za razotkrivanje lažnih mitova o srpskoj agresiji, genocidu u Srebrenici i drugima i za reviziju političkih presuda koje je donio Haški tribunal - rekao je Linta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading