ALIJANSA SPASAVA MILA ĐUKANOVIĆA: NATO šalje tim da umiri Crnu Goru!

Autor: B. P.

Svet

17.01.2020

22:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsedavajući vojnom komitetu NATO maršal Stjuart Pič poručio je da se Alijansa direktno suočava sa nastojanjima ruskih hibridnih napada, zbog čega su, kako je naveo, odlučili da u Crnu Goru upute tim za borbu protiv hibridnih pretnji.

RepublikaFoto: youtube.com/ Predsjednik Crne Gore
Milo Đukanović

Prema izvorima iz diplomatskih krugova koji su za Srpski telegraf potvrdili ovu informaciju, NATO je ekspresno poslao ekipu u Podgoricu nakon što su buknuli protesti vernika i SPC protiv Zakona o slobodi veroispovesti.

- U NATO ozbiljno strepe da bi Moskva mogla da iskoristi aktuelna zbivanja i pobunu naroda u Crnoj Gori za destabilizaciju režima Mila Đukanovića, koji je i sam iznenađen masovnošću pobune naroda - kaže sagovornik našeg lista.

RepublikaFoto: youtube.com/Portal Antena M

Pič je inače na sednici vojnog komiteta NATO, koja je u petak završena u Briselu, rekao da je Alijansa, želeći da se suprotstavi ovakvim ruskim akcijama, angažovala prvi NATO kontrahibridni tim u Crnoj Gori.

- Prvi NATO kontrahibridni tim za podršku raspoređen je u našu zemlju saveznicu Crnu Goru sa ciljem da pomogne u jačanju sposobnosti zemlje i odvraćanju hibridnih izazova - rekao je Pič.

U međuvremenu, u četvrtak uveče su širom Crne Gore održane litije koje su, kada se sabere broj izašlih u nekoliko gradova, dostigle broj od najmanje 50.000 ljudi.

 

Sve vesti vezane za događaje u Crnoj Gori možete pročitati ovde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading