(VIDEO) PODRŠKA BRAĆI U CRNOJ GORI I NA KIM: Moleban ispred Hrama Svetog Save

Autor: telegraf.rs, Republika

Vesti

13.01.2020

22:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drugi po redu moleban podrške srpskom narodu u Crnoj Gori, na Kosovu i Metohiji i u svim srpskim krajevima održava se večeres u Beogradu, ispred Hrama Svetog Save.

RepublikaFoto: youtube.com/Tanjug
Patrijarh Irinej

Umesto proslave pravoslavne Nove godine, sa platoa ispred jedne od najvećih sprskih svetnja biće poslate molitve. Moleban je počeo u 23.30 sati, a služi ga Njegova Svetost Patrijarh Srpski gospodin Irinej.

Podsetimo, prva litija i moleban za spas srpskog naroda u Beogradu održani su 8. januara, a prisustvovalo mu je oko 10.000 ljudi. U Crnoj Gori se litije održavaju otkako je sporni zakon kojim se legalizuje otimanje imovine SPC usvojen. Povorke molitve proširile su se i na Srbiju, BiH, ali i mesta u kojima je naša dijaspora jaka.

 

 

Molitve i u drugim gradovima

U Jagodini su večeras održani moleban i litija ulicama grada, u znak podrške vernicima Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti.

U litiji je učestovalo oko 3.000 ljudi, a ispred sebe su nosili pano na kamo je pisalo "Ne damo svetinje".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Bepa

14.01.2020 12:30

Браћо и сестре нека вам је наздравље Православна нова година.

3EKA

14.01.2020 18:47

Срећна Православна Нова година!