Dodik u Severnoj Makedoniji: Danas prima Svetosavsku povelju!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

27.01.2020

09:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, koji od danas boravi u dvodnevnoj poseti Severnoj Makedoniji prisustvovaće u Skoplju Svetosavskoj akademiji, gde će mu biti uručeno najveće priznanje srpskog naroda u toj državi - Svetosavska povelja.

RepublikaFoto: Tanjug
Milorad Dodik

Odluku o dodeli ovog velikog priznanja jednoglasno je doneo Organizacioni odbor za obeležavanje nacionalnog praznika Srba u Severnoj Makedoniji "Svetosavska nedelja 2020", na predlog Srpske zajednice u toj zemlji.

Svetosavska povelja dodeljuje se Dodiku za izuzetan doprinos u afirmisanju srpskog nacionalnog pitanja u celom regionu i za značajan doprinos u očuvanju srpstva i srpske kulture i tradicije u Makedoniji, prenela je RTRS.


Lideru Srba u Republici Srpskoj ovo visoko priznanje dodeljuje se i za zalaganje za uspostavljanja jedinstva unutar srpskog naroda u celini i uspostavljanje dobre saradnje i razumevanja između Srpske i Republike Severne Makedonije.

Na Svetosavskoj akademiji predviđeno je obraćanje srpskog člana Predsedništva BiH, kao i predsednika Vlade Severne Makedonije Olivera Spasovskog, a Svetosavski besedu trebalo bi da održi profesor Darko Tanasković.


Nakon akademije povodom Savindana, srpski član Predsedništva BiH trebalo bi da prisustvuje svečanoj večeri sa istaknutim ličnostima iz javnog i društvenog života Severne Makedonije.

Drugog dana posete Skoplju, Dodik će obići naselje Kučevište-Skopska Crna Gora, gde će ga dočekati predsednik Srpskog kulturnog, prosvetnog i informativnog centra Bogoljub Ninić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
beba

27.01.2020 16:14

Ускликнимо с љубављу Светитељу Сави, Српске цркве и школе, Светитељској глави. Тамо венци тамо слава, Где наш српски пастир Сава. Појте му Срби, Песму и утројте!