Đukanović otpušta zbog lika iz crtanog filma: Šta bi Milo da je došao Gargamel?!

Autor:

Svet

31.01.2020

06:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da nije presmešno, bilo bi tužno! Predsednik i višedecenijski vladar Crne Gore Milo Đukanović preplašen je pod najezdom srpske trobojke da mu strah u kosti uteruje, ni manje ni više, nego jedan crtani junak!

Foto: youtube.com/ Nemanja 00
Milo Đukanović

Veliki Štrumpf postao je neočekivano simbol borbe za očuvanje srpskih svetinja u Crnoj Gori pošto se i on obukao u boje srpske zastave. Praktično preko noći je ovaj najstariji stanovnik sela u kome žive simpatična plava bića postao najgori neprijatelj milogorske vlasti.

DECA CRTALA SAMA

Kao osvetu za ovo strašno delo režim u Podgorici je rešio na sve moguće načine da se obračuna sa snažnim otporom srpskog stanovništva koje svoj bunt protiv ozloglašenog Zakona o slobodi veroispovesti demonstrira farbanjem u boje srpske trobojke.

Inicijativa pred Ustavnim sudom CG

U Patrijaršiji je juče održan sastanak Sinoda SPC na kom su učestvovale i crnogorske vladike Amfilohije, Joanikije, Atanasije i Dimitrije, gde je odlučeno da se pokrene inicijativa pred Ustavnim sudom Crne Gore u vezi sa spornim Zakonom o slobodi veroispovesti, u koordinaciji eparhija SPC u Crnoj Gori i Svetog Sinoda. Jednoglasno je odlučeno da se povuku inicijative koje je crnogorskom ustavnom sudu podneo advokat Miroslav M. Nikolić u ime Svetog Sinoda i u ime srpske Patrijaršije.

Najgnusije razapinjanje na svojoj koži je osetila učiteljica OŠ "Jugoslavija" Rada Višnjić iz Bara, kojoj preti otkaz jer su trećaci na času likovnog crtali Štrumpfove. Ona je zasad suspendovana sa posla i protiv nje se vodi disciplinski postupak.

- Neću moći da se viđam sa svojom decom na časovima dok traje postupak. Odluka me nije iznenadila. Trenutno je jedini problem u tome što nemam odgovor na pitanje koliko bi suspenzija mogla da traje, a za to vreme neću primati platu. Direktorka je trebalo da objasni da ideja nije potekla od mene, već da su učenici predložili šta da crtaju - objašnjava Višnjićeva.

Devojčica u školi pisala o litiji

Vođa revolucije trobojki u Crnoj Gori Milivoje Brković Brdža, koji je 72 sata proveo u policijskom pritvoru, pokazao je na svom Fejsbuk profilu pisani zadatak jedne devojčice na temu "Doživljaj sa zimskog raspusta". Ona je u tom radu ushićeno pisala o tome kako je tokom raspusta šetala u litiji oko crkve, bila u prvom redu i nosila ikonu.

Učiteljica kaže da su radovi nastali spontano na temu crtanja ukrasa.

- Objasnila sam im da mogu nacrtati šta god žele, a da to može poslužiti kao ukras. Jedna devojčica se dosetila i pitala da li mogu nacrtati Štrumpfa sa društvene mreže. Nije bilo razloga da kažem da ne mogu. Radim već 30 godina, zakon poštujem i ne igram se sa takvim stvarima, pa još od prvog razreda imam dozvolu od roditelja da dečje crteže, tekstove i pesme objavljujem na svom Fejsbuk profilu - navela je ona, ne sluteći da će ovom svojom odlukom izazvati talas "štrumpfastičnih" ideja širom Crne Gore.

OTPOR NA SVE STRANE

Tako su se zaodenuti u boje srpske zastave na sve strane pojavili zidovi, pešački prelazi, ograde, napuštene kućice, trafostanice, vagoni i mnogi drugi krajputaši koji jasno poručuju da se na svakom koraku mogu naći žestoki znaci otpora sumanutoj politici Mila Đukanovića.

Krivična prijava protiv Đukanovića

Prava Crna Gora podnela je Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici krivičnu prijavu protiv predsednika Mila Đukanovića zbog izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje, kao i izazivanja panike i nereda. U krivičnoj prijavi je navedeno da je Đukanović kao predsednik države podsticao na mržnju i diskriminaciju prema vernicima SPC koji posećuju litije, pozivajući javno građane da ne budu deo, kako on kaže, tog ludačkog pokreta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading