Ukrajinski scenario mu neće proći! Milo se zaigrao, Francuzi osuli paljbu po sramotnom planu, pa stali na našu stranu

Autor: sputniknews.com

Svet

06.03.2020

14:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Crne Gore Đukanović želi da stvori crkvu – slično ukrajinskom scenariju. U stvarnosti, međutim, to mu neće proći lako, objavio je "France 24" i dodao da je namera Vlade Crne Gore da otme imovinu SPC kontroverza koja je razljutila i unela nemir u živote većinskog pravoslavnog stanovništva.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milo Đukanović

U tekstu francuskog medija piše kako u srcu Crne Gore manastir Ostrog, utisnut u kamenu liticu, prihvata hodočasnike u svoje mirno svetilište, ali da se ipak sveto mesto pravoslavlja i lekovitih moći danas suočava sa turbulencijom koja je oštro podelila zemlju.

- Sveštenici i njihovi sledbenici nedeljama izlaze na ulice, optužujući vladu da planira da ukrade njihove svete relikvije i imovinu novim zakonom koji bi mnoge njihove crkve, uključujući i Ostrog, mogao pretvoriti u državno vlasništvo - objašnjava "France 24".

U tekstu se dodaje da se Đukanović zaigrao, odnosno da je pred njim dug put ako misli da će uspeti da realizuje sličan scenario kao u Ukrajini i da stvori sopstvenu crkvu i prenose reči Jovana Radovića koji je iskazao sumnju da se iza otimanja imovine od Crkve i vernika kriju finansijski interesi pojedinaca.

Portal prenosi kako je lažna tzv. crnogorska crkva proglašena devedesetih godina te da nema ni dvadeset sveštenika, a najvažnije – da nema kredibilitet i da je pravoslavni svet ne priznaje.

U tekstu se dodaje kako Miraš Dedeić upkos svemu priželjkuje primenu zakona i uspostavljanje nekih "novih puteva", preneo je IN4S.

"France 24" zaključuje kako je ovo dovelo u fokus pitanje nacionalnog identiteta u zemlji u kojoj je više od 3/4 pravoslavnog stanovništva i više od trećine onih koji se izjašnjavaju Srbima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading