NE TRAŽITE ALIBI ZA SVOJE GREŠKE U SRBIJI I NJENOM PREDSEDNIKU: Mirović odgovorio na napade iz Podgorice

Autor: Tanjug

Vesti

29.02.2020

18:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik vojvođanske vlade Igor Mirović ocenio je danas da je u Crnoj Gori koncept lažne građanske države u kojoj će svi biti ravnopravni osim Srba doživeo krah, kao i da je velika greška Podgorice što alibi za svoje greške traži u Srbiji.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Igor Mirović

- Nemoguća je ona građanska država u kojoj će svi biti ravnopravni osim Srba i posebno biti ravnopravne sve crkve osim Srpske pravoslavne crkve - rekao je Mirović u odgovoru na saopštenje Ministarstva za ljudska i manjinska prava Crne Gore.

Mirović navodi da posebno zabrinjava teza o navodnom uplivu Srbije na dešavanja u Crnoj Gori kao da na masovnim okupljanima učestvuju državljani Srbije, a ne više desetina hiljada državljana Crne Gore koji ne žele da im se krše verska i druga prava.


- Tražiti u Srbiji, njenom predsedniku i njenoj politici alibi za svoje greške i nespremnost za dijalog sa građanima velika je greška zvanične Crne Gore - rekao je Mirović.
 
RepublikaFoto: facebook.com/Čojstvo/Vladislav Dajkovic
Foto: Ilustracija

Prema njegovim rečima, posebno zabrinjava uvredljiv ton zvanične Crne Gore umesto odgovora na pitanja koja postavljaju građani na mirnim i dostojanstvenim okupljanjima.


Ministarstvo ta ljudska i manjinska prava Crne Gore danas je optužilo predsednika Srbije Aleksandra Vučića za populističko-politikantsko podvaljivanje zbog zahteva da Srbi u Crnoj Gori imaju ista prava koja su zagarantovana svim građanima koji pripadaju nacionalnim manjinama.

U saopštenju koje je objavilo na svom sajtu, ministarstvo navodi da je Crna Gora građanska, a ne nacionalna država, i srpski narod u Crnoj Gori nije nacionalna manjina, nego ravnopravan društveni činilac, a na zahtev predsednika Vučića da Srbi imaju prava kakva imaju Albanci u Severnoj Makedoniji, odgovara trvrdnjom da je srpska zajednica u Crnoj Gori odbila da bude manjinska, i na taj način sebe onemogućila da koristi prava iz principa pozitivne diskriminacije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading