PRLJAVA IGRA PODGORIČKOG DIKTATORA: Milo zabranjuje litije zbog koronavirusa

Autor: mediji, Republika

Svet

10.03.2020

18:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako u Crnoj Gori nije zabeležen nijedan slučaj koronavirusa, režim je rešio da ga iskoristi, kako bi se obračunao sa protestima naroda zbog uvođenja zakona o slobodi veroispovesti!

RepublikaFoto: youtube.com/ Nemanja 00
Milo Đukanović

Iako koronavirus još nije zabeležen u Crnoj Gori, zbog pogoršane epidemiološke situacije u svetu, Institut za javno zdravlje je predložio, a Ministarstvo zdravlja je donelo određene naredbe i preporuke koje se odnose na putovanja u kritična područja, javna okupljanja kao što su sportski događaji, ali i litije.

Beogradski mediji su ranije najavili da Đukanović planira da se sakrije iza "koronavirusa" i na taj način zaustavi litije i nastavi sa svojim planom otimanja pravoslavnih svetinja.

- Zabranjuju se putovanja u Italiju, Španiju, Iran Južnu Koreju i Kinu. U skladu sa Zakonom o strancima uvodi se privrenena zabrana njihovog ulaska. Državljani Crne Gore koji se se zatekli u tranzitu u tim državama biće u kućnoj izolaciji 14 dana, pod aktivnim nadzorom - izjavio je ministar zdravlja Kenan Hrapović na konferenciji za novinare.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Naređeno je i da se odlože i sve ekskurzije u inostranstvo, a sportska dešavanja održavaju bez publike.

- Državljani Crne Gore koji su se zadesili u tranzitu i u povratku su iz Italije, Španije, Južne Koreje, Irana i Kine staviće se u kućnu izolaciju pod aktivnim nadzorom i ograničenim kretanjem u trajanju od 14 dana. Nad svim članovima porodice primenjivaće se iste mere. Nepoštovanje ove mere podleže zakonskoj odgovornosti - rekao je Hrapović.

U trenutku kada je gotovo izvesno da će se koronavirus pojaviti i u Crnoj Gori, akcenat treba staviti na posebnu odgovornost svakog pojedinca.

- Borba protiv koronavirusa nije samo stvar zdravstvenog sistema, sve mere su bez efekta ako se putnici ne budu pridržavali tih mera. Trenutno je 381 pod zdravstvenim nadzorom - rekao je pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje, Senad Begić, prenela je RTCG.

On je rekao da su testirali 39 osoba na koronavirus i da je to, na 600.000 stanovnika Crne Gore, mnogo veća stopa nego što je slučaj sa pojedinim državama regiona.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Bjepa

10.03.2020 22:17

Не дамо светиње.