Popularni pevač zbog migranata ulazi u politiku: "Imam pravo da budem lokalni patriota i ne prihvatam ničije osude!"

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

27.05.2020

20:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevač Alen Islamović vratio se u rodni Bihać u kojem će u budućnosti provoditi više vremena i, kako je najavio, aktivno se politički angažovati, na šta ga je navela teška migrantska kriza koja ovaj grad potresa već nekoliko godina.

RepublikaFoto: youtube.com/Alen Islamovic
Alen Islamović

Nekadašnji pevač grupa "Divlje jagode" i "Bijelo dugme", koji već godinama živi u Zagrebu, vratio se u Bihać, jer je odlučio da neće više biti "nemi posmatrač brzog poniranja njegovog grada u bedu i haos, pa će osnovati nezavisnu listu s mr Emdžadom Galijaševićem, bivšim ministrom u privredi USK-a i bivšim bihaćkim gradonačelnikom".

Prošle godine u Bihaću migranti su pretukli Islamovićevog bubnjara i u njemu je zbog tog incidenta, kako kaže "proradio taj patriotski bunt".

I sam je svedok reakcijama nezadovoljstva i strahu koji se uvukao među njegove sugrađane, kojima želi da pomogne tako što će dići svoj glas, kada već aktuelni gradonačelnik, kako ističe, četiri godine ćuti i čuva svoju fotelju, a Bišćane je prepustio na milost i nemilost stranaca, prenose "Nezavisne novine".

- Potrebni su nam odlučni i dobro organizovani mladi ljudi i privrednici, koji se ne libe upirati prstom u sve što nije dobro, ali i koji su spremni dati sve od sebe da se to loše menja. Takve ljude ću okupiti oko sebe - dodaje Islamović.

Naglašava da ima pravo da bude "lokalni patriota i za to ne prihvata osude ni od koga".

- Imam pravo da volim svoj grad, imam pravo da govorim o svom gradu, imam pravo da kritikujem šta je dobro a šta nije, imam pravo da kažem ''Moj grade'', imam pravo biti taj i imam pravo izgovoriti to ime Bihać. Ako me neko želi kritikovati i osuditi zbog toga što volim svoj grad, neka sude - istakao je pevač.

Politički angažman, međutim, kako kaže, neće značiti pauzu u njegovom muzičkom radu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading