KAKO ĆE SAD DA SE SAKRIJE? Za Todorićem raspisana crvena Interpolova poternica!

Autor: Republika

Svet

25.10.2017

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uz evropski nalog za hapšenje koji je na snazi za Ivicom Todorićem, prvookrivljenim u aferi "Agrokor" i vlasnikom koncerna "Agrokora" raspisana je i crvena Interpolova poternica, što znači da bi Todorić u svim zemljama članicama Interpola (186 zemalja) trebalo da bude uhapšen, a o njegovom hapšenju trebalo bi da bude upoznata Hrvatska.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GRIZELJ
Ivica Todorić

Ukoliko se tako nešto dogodi, Hrvatska bi zatim toj zemlji u kojoj je uhapšen trebalo da  podnese zahtev za izručenje, što je garancija da će Hrvatska uhapšenu osobu procesuirati, prenosi Hina.

Dok Evropski nalog vredi samo za područje zemalja EU, međunarodna poterica ima puno širi opseg i verovatno je raspisana kako bi se prevenirala mogućnost da se Todorić ne nalazi na području Evropske unije.

Crvena poternica za Todorićem zasad nije vidljiva na Interpolovim internetskim stranicama, a po nekim objašnjenjima, ona postaje javna tek kad se iscrpe sve ostale mogućnosti.

Istraga protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Anta i 12 "Agrokorovih" menadžera, kao i revizora, pokrenuta je prošle nedelje zbog nezakonitog pribavljanja milijardu i 142 miliona kuna, pri čemu je istražni zatvor određen samo za Ivicu Todorića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading