TRAGEDIJA U BIH: Spremao večeru PA ZAPALIO ZGRADU

Autor: blic.rs

Svet

16.11.2017

08:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U požaru koji je u utorak uveče izbio u sarajevskom naselju Alipašino polje povređeno je čak 19 osoba. Tokom evakuacije stanara povređeno je čak 11 policajaca MUP Kantona Sarajevo, sedam stanara, od kojih troje dece, kao i jedan vatrogasac.

RepublikaFoto: pixabay.com
Srećom, niko nije strdao

Svi povređeni su prevezeni na Univerzitetsko klinički centar u Sarajevu. Požar je izbio na četvrtom spratu zgrade, a direktor Kantonalne uprave Civilne zaštite Sarajevo Mustafa Kovač kaže da je lekarsku pomoć posle požara zatražilo 40 osoba.

Prema njegovim rečima, posle samo nekoliko minuta od izbijanja požara na licu mesta bilo je šest vatrogasnih vozila sa 26 vatrogasaca.

Prema pričama stanara Jasmina Halilovića požar je izbio u stanu njegovog komšije Rasima M., koji živi tri sprata ispod njega.

Kaže da se sve desilo kada je Rasim pokušao da napravi večeru na maloj plinskoj boci.

- Ta boca mu je pala i verovatno je prvo planuo tepih, a zatim se vatra počela širiti. Vidite šta je napravio, veliki problem u celoj zgradi. Mnogo komšija se gušilo, pružao sam pomoć koliko sam mogao. Požar sa četvrtog sprata širio se dalje. Četvoro komšija je bilo u teškom stanju i odvezla ih je Hitna pomoć – kazao je Halilović.

Dodao je kako je komšija Rasim, navodno, kada je video da mu gori stan, dekom pokušao ugasiti vatru, te da je i on tom prilikom zadobio opekotine po ruci, nakon čega je izašao iz stana.

Scene koje su se mogle videti u ulici Ante Babića bile su haotične. Stanari su iz svojih stanova izlazili u papučama i bez adekvatne odeće, te su promrzli od stajanja na snegu posmatrali šta se dešava. Veliki broj njih bio je bukvalno crn od dima, te je prilazio kolima Hitne pomoći tražeći pomoć. Među njima je bilo i male dece te beba, ali i starijih osoba.

Pričaju nam kako su oni koji žive na višim spratovima, kada su videli da haustorom kulja crni dim, panično počeli bežati i istrčavati iz zgrade. Najstrašnije je, kažu, bilo kada su stakla na stanovima iznad onog zapaljenog počela pucati i lomiti se, najverovatnije usled visoke temperature, te padati po cesti.

Među komšija se moglo čuti da su ljuti na Rasim zbog toga što je tako izazvao požar.

- On nije loš komšija, ali je bio nepažljiv. Kako mu je palo na pamet da dekom gasi požar? Čuo sam da je i on zadobio opekotine i žao mi ga je, ali je trebao biti oprezniji – ispričao jedan od komšija.

Stanje povređenih

Svi povređeni u požaru u Sarajevu prevezeni su u UKC Sarajevo, a njih troje je zadržano na daljem lečenju.

- Većina povređnih je dobila trovanje usled udisanja ugljen-monoksida, a neki od njih imaju i opekotine po telu. Tri osobe imaju teže opekotine i pratimo njihovo zdravstveno stanje – rekli su u bolnici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading