DODIK: Bakir nije Sarajevo, za priznanje KiM fali mu "sveto trojstvo"

Autor: Tanjug

Vesti

14.11.2017

22:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je pitanje priznavanaja Kosova kao države već bilo na dnevnom redu u BiH i to je, kazao je, nešto što svi politički lideri Bošnjaka, muslimana priželjkuju, ali nema saglasnosti Republike Srpske - nemaju "sveto trojstvo".

RepublikaFoto: Tanjug
Milorad Dodik

Dodik smatra da je motivacija Izetbegovića da priželjkuje priznanje Kosova - frustracija. U emisiji "Upitnik" na RTS on je naglasio da "Bakir nje Sarajevo".

- Ono što znam je da svi bošnjački lideri misle isto - da Kosovo treba priznati, a Bakir govori da je to trebalo učiniti davno, umesao se i u Sandžak, objavio je opšti napad na srpske državne interese. On je srpski neprijatelj broj jedan u BiH - rekao je Dodik.

Srbija je najvažnija zemlja u regionu, najvažnija za stabiliazaciju i uspostavljanje mira, što je zahvaljujući Vučiću dodatno afirmisala

Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske

Dodao je da Bošnjacima nikada nije dovoljno. Smetaju im, kaže, Srbi, žele da se dodvore strancima, pre sveg Amerikancima.


U prilog tome naveo je primer ambasadorke SAD u BiH koja ne govori ništa loše o Izetbegoviću, već govori o tome da Kosovo i BiH, odnosno RS nisu isto.

Takvo ponašanje ambasadorke SAD u BiH Dodik smatra neprimerenim mešanjem u unutrašnje stvari u BiH.
Provokator: Bakir Izetbegović

Dodao je da je i njoj žao što BiH nije priznala Kosovo i kaže da je to licemerstvo međunarodne zajednice.


Upitan da li je realno to što je Banjaluka pozvala političke predstavnike na nivou države BiH da napuste institucije i vrate se u RS, Dodik kaže da je to najbolji način da se Sarajevu pokaže stav.

Bakir Izetbegović je srpski neprijatelj broj jedan u BiH

- Mi nikada nismo želeli da budemo deo BiH, oni su nas tu ugurali, podrržavamo Dejtonski sporazum, a oni su otimali naša prava, ali kada smo videli kako se ponaša Bakir i drugi muslimanski lideri, koji su stali iza centralizacije BiH - mi smo rekli svoj stav - naveo je predsednik RS.

Podsetio je da je Izetbegović u prvom mandatu rekao da nastavlja politiku svoga oca, inače, autora Islamske deklaracije, koja je bila i razlog za rat.

Upitan koji bi bio njegov savet predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću s obzirom na to da je ova izjava Iztbegovića došla samo nekoliko dana uoči dogovorene uzvratne posete članova Predsedništva BiH Beogradu, Dodik kaže da ne namerava to da komentariše, ali da Srbija ima svoju odgovornost.


- Srbija je najvažnija zemlja u regionu, najvažnija za stabiliazaciju i uspostavljanje mira, što je zahvaljujući Vučiću dodatno afirmisala - rekao je Dodik.

Na insistiranje da kaže šta je to što bi on uradio u ovoj situaciji, Dodik kaže da ono što bi uradio, on radi.

- Ja što bih uradio ja radim, ali moja odgovornost se tiče RS - rekao je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading