STEFANOVIĆ OTKRIO: Evo kad će biti sednica Saveta za bezbednost

Autor: Tanjug

Vesti

13.11.2017

19:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost sazvana za četvrtak i da će današnja izjava bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića biti glavna tema.

RepublikaFoto: Tanjug
Nebojša Stefanović

On je u izjavi za TV Prva rekao da je Izetbegovićeva izjava da se nada da će BiH priznati nezavisnost Kosova, nedobronameran i štetan potez, te da se u tome vidi razlika u njegovom i u pristupu srpskog predsednika Aleksandra Vučića.

Kako kaže Stefanović, o toj izjavi će na sednici Saveta, čiji je on sekretar, definitivno biti reči, a ostaje da se vidi da li će se govoriti o još nekim tačkama koje se vezuju za bezbednost Srbije.

- Svakako da će to biti ključna tačka i o tome ćemo razgovarati na najvišem nivou kako bismo sagledali sta će biti odgovor Srbije na ovo što se tumači kao jedno ozbiljno unošenje nestabilnosti u čitav region - poručuje Stefanović.

- Videćemo šta će biti predsednikov predlog u četvrtak ali svakako da nam neće biti lako da se ponašamo kao da se nije dogodilo i da preko toga pređemo kao da je upućen jedan lep pozdrav i želje za prosperiteom i napretkom - kaže Stefanović.


Prema njegovim rečima, svako ko kaže da hoće da prizna tzv. nezavisnost Kosova vrlo direktno poziva na nepoštovanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.

Kako je dodao, nije siguran da li je Izetbegović svestan ozbiljnosti svoje izjave.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (53)

Loading
Ivan

13.11.2017 20:04

Stefanović je u pravu kada kaže da sav Vučićev trud oko mira u regionu pada u vodu zahvaljujući g. Izetbegoviću.

Vogošća

14.11.2017 06:04

@Ivan - Ivan: Izjava Bakira Izetbegovića ne vodi normalizaciji odnosa između BiH i Srbije .

ww

13.11.2017 20:10

Bitna sednica

Sreta

13.11.2017 20:18

Teški trenuci za našu zemlju. Pritisci ne jenjavaju. Odlučno ćemo se boriti za celovitost naše zemlje.