(VIDEO) NEVIĐENA BLAMAŽA HRT: BiH je u EU!

Autor: Tanjug

Svet

22.12.2017

22:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska nacionalna televizija svrstala je juče Bosnu i Hercegovinu među države članice Evropske unije u centralnom dnevniku izveštavajući o rezoluciji o kojoj se glasalo u Generalnoj skupštini Ujedninjenih nacija.

RepublikaFoto: twitter.com/EMSC
Foto: Ilustracija

Kako prenosi "Indeks.hr", u opširnom obrazlaganju o izostanku hrvatskog glasa za rezoluciju kojom se Amerika poziva na odustajanje od odluke o Jerusalimu kao prestonici Izraela, spiker je nabrojao "članice" EU koje su bile uzdržane prilikom glasanja i među njima naveo Bosnu i Hercegovinu, koja nije članica.

- Među članicama EU-a, sedam je zemalja bilo suzdržano. Hrvatska, Češka, Poljska, Mađarska, Letonija, Rumunjska i BiH - pojasnili su.

Kako navodi hrvatski portal, neko bi pomislio da se novinar zabunio, ali HRT se potrudio da pojača svoj prilog i grafikom koja je prikazivala kartu na kojoj su obojili "članice" Evropske unije, gde su obojili i Bosnu i Hercegovinu.

BiH je bila uzdržana prilikom glasanja, ali svejedno nije deo EU.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading