HRVATI POSTALI NATO PITBULOVI!

Autor:

Svet

11.01.2018

21:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

NATO pakt od Hrvatske pravi malog "pitbul terijera" protiv ruske vojske, tvrde zagrebački mediji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jens Stoltenberg

Naime, oni su objavili analizu sastava oružanih snaga članica Alijanse razmeštenih u Litvaniji i Poljskoj, tik uz granicu sa Rusijom, i ispostavilo se da u odnosu na veličinu države, broj stanovnika i budžet za odbranu, Hrvata, verovali ili ne, tamo ima najviše.

Tako je na liniji sa ruskom Kalinjingradskom oblašću u dve vojne baze raspoređeno 258 vojnika.

- Večernji list je pod naslovom "Na ruskoj granici", uz veliki tekst o Hrvatima poslatim da štite interese Zapada, objavio i broj vojnika pojedinih kontingenata. Navedeno je i da je Zagreb poslao standardne HS pištolje i VHS jurišne puške, 12 oklopnih vozila patrija i višecevni bacač raketa vulkan - preneo je portal Dnevno.hr, dodajući da Hrvatska prednjači po broju vojnih predstavnika.

- U odnosu na ukupno stanovništvo zemalja članica NATO, veličinu oružanih snaga, a posebno na količinu novca koji svaka od tih država izdvaja za svoju vojsku, hrvatske oružane snage daleko su najbrojnije u toj misiji, otkrili su mediji. Tako Hrvatska sa nešto više od četiri miliona stanovnika i ukupno 21.525 vojnika ima tek 18 vojnika manje od Francuske, čiji je budžet za odbranu višestruko veći, oružane snage čak 18 puta brojnije. Pored toga, Francuzi su u misiju poslali pripadnike Legije stranaca, među kojima sigurno ima i Hrvata - preneo je hrvatski portal.

258 vojnika Andrej Plenković poslao na Ruse

Dalje se navodi da su na granici sa Rusijom najbrojniji Amerikanci, kojih ima oko 1.000, što je četiri puta više od Hrvata. I tu ne bi bilo ništa čudno da izdvajanje SAD za odbranu nije veće 613 puta. Zanimljivo je da Nemaca ima na Baltiku 455, a ukupna nemačka vojska broji 10 puta više vojnika od hrvatske.

Novinari su naglasili da takav nesrazmeran broj vojnika u odnosu na druge države u misiji NATO u najmanju ruku zbunjuje. Oni su podvukli da na svu sreću nije bilo poginulih Hrvata i podsetili da je pripadnik Tigrova Mario Pavišić preminuo prošlog meseca u Litvaniji najverovatnije od srčanog udara.

NATO pakt od Hrvatske pravi malog "pitbul terijera" protiv ruske vojske
Evo čime "laju" na rusku armiju
  • hrvatski samostrel
  • jurišne puške
  • višenamenski hrvatski automat
  • 12 oklopnih vozila patrija 
  • višecevni bacač raketa vulkan

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading