HRVATSKA: Pokrenuta istraga protiv šest oficira bivše JNA

Autor: Tanjug

Vesti

16.12.2017

09:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protiv šestorice penzionisanih oficira bivše JNA, osumnjičenih za raketiranje Banskih dvora 1991. pokrenuta je istraga i određen istražni zatvor zbog opasnosti od bekstva i posebno teških okolnosti krivičnih dela, objavilo je zagrebačko Županijsko državno tužilaštvo.

RepublikaFoto: pixabay.com
Hrvatska pokrenula istragu protiv šest penzionisanih oficira JNA

Istragom je obuhvaćeno pet osoba zasad nepoznatog državljanstva i jedan hrvatski državljanin koje tužilaštvo sumnjiči za pokušaj ubistva predstavnika najviših hrvatskih državnih tela u pokušaju i ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, navodi se u saopštenju, prenosi Hina.

Kako se dodaje, tužilaštvo je navelo samo godine osumnjičenih a, po nezvaničnim podacima, među njima su nekadašnji general bivše JNA i komandant Ratnog vazduhoplovstva u 5. armijskoj oblasti Ljubomir Bajić koji je izdao komandu za napad i Slobodan Jeremić, nekadašnji pripadnik komande ratnog vazduhoplovstva koji je planirao napad.

Uz Bajića i Jeremića, terete se i načelnik 105. lovačke bombarderske pukovnije Đ. M., referent u tadašnjem KOS-u ratnog vazduhoplovstva Č. K. kao i dva pilota izvršioca R. D. i D. L.

Hina navodi da je od ranije poznato da niko od njih nije dostupan hrvatskim vlastima, a da se pilot D. L. koji je hrvatski državljanin nalazi u Južnoafričkoj Republici gde radi kao civilni pilot.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading