USTAŠE PRETILE IZ ZAGREBA: Vučiću, platićeš ti!

Autor:

Svet

12.02.2018

08:57 >> 11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jutros je već u 9 časova počelo okupljanje na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, gde udovice i ustaški veterani protestuju protiv dolaska predsednika Aleksandra Vučića u glavni grad Hrvatske. Protest je završen oko 11 časova, mada postoji plan da se organizuje šetnja do Markovog trga, koju je policija ranije zabranila.

RepublikaFoto: facebook.com/Index Vijesti
Sa protesta na Trgu bana Jelačića

Na putu do Markovog trga, gde su zaista krenuli posle protesta, okupljeni su našili na policiju i stali. Ispred policijske ograde orilo se "Zovi samo zovi" i "U boj, u boj"... Prema izveštajima hrvatskih medija, ljudi u svojim 60-im godinama vikali su: "Izdaja, izdaja!", pozivajući na rušenje ograde.

Ipak, njihova krepkost i snaga nisu bili dovoljni da probiju kordon - oko podneva protest je definitivno završen i okupljeni su se razišli.

RepublikaFoto: facebook.com/Index Vijesti

Protestanti su pre podne, inače, započeli na Trgu bana Jelačića, uz standardnu ustašku retoriku. 

Međutim, oko 200 ljudi, uz regularno odvijanje saobraćaja, nisu zavredili ni veću pažnju hrvatske javnosti - portali koji su prenosili protest uživo imali su slabu gledanost prenosa, niko na okupljene nije obraćao naročito pažnju, pa su rečenice koje su se čule s govornice, poput: "Hvaljen isus i Marija, pozdravljam vas u ime mrtvnih muževa, u ime vojske Hrvatske"; "Nitko nema pravo mirno gledati provođenje zločinačke politike"; "Srbija održava manipulatorskom izložbom kojom se potpaljuje mit i izmišljotina o Jasenovcu"... odlazile u etar bez odjeka.

Ustaški pozdrav: "Za dom" čuo se svako malo, uz pevanje standardnog: "Zovi, samo zovi"...

Naravno, proustaški orijentisani protestanti nisu zaboravili da pomenu ni predsednika Srbije: "Ne zanima nas isprika i pokajanje Aleskandra Vučića. Zanima nas što će predsjednica i premijer tražiti od njega. U Srbiji se vrši nevjerojatna sotonizacija Hrvatske"...

RepublikaFoto: facebook.com/Index Vijesti

Bilo bi nerealno da gostu sa istoka nisu upućene i pretnje: "Spavaš li mirno Vučiću? Platit ćeš ti to, nećemo ti to zaboraviti", čulo se sa govornice.

Sve u svemu, poslate su jadne slike iz demokratske članice Evropske unije...

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (107)

Loading
bane

12.02.2018 09:36

Zastave Srbije u sred Zagreba, neprocenjivo.

hani

12.02.2018 11:26

@bane - Zaista neprocenjivo.

milos

12.02.2018 09:39

Počela šizofrenija.

Mila

12.02.2018 11:23

@milos - Nema potrebe za ovakvim reakcijama. Samo zelimo mir, to je sve.