HRVATI NE SMIRUJU STRASTI: Optužili i Anu Brnabić da je PROMENILA RETORIKU

Autor: informer.rs, Republika

Svet

12.02.2018

12:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatima baš smeta poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića, pa i mediji koriste svaku priliku da skrenu pažnju sa međudržavnih razgovora na probleme koji ovu posetu prate.

RepublikaFoto: Tanjug
Da ne poveruješ...

Naime, portal jutarnji.hr objavio je danas test pod naslovom "ČAK JE I UMJERENA SRPSKA PREMIJERKA PROMIJENILA RETORIKU 'Ova atmosfera je nevjerojatna za jednu članicu EU, izjave iz Zagreba su nevjerojatne...'".

U tekstu se, doduše, citiraju izjave srpske premijerke, kako ne očekuje naročito velike rezultate od posete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu, ali da očekuje da se dijalog nastavi.

- U ovom trenutku ne čini mi se da imamo dijalog, imamo Srbiju koja pruža ruku, ali s druge strane ne čujemo da su na dijalog spremni. Očekujem da počne dijalog i da poseta prođe u najboljem redu, to mi je u ovom trenutku važno - rekla je Brnabić, a premeo je jutarnji.hr.

Foto: jutarnji.rs/printscreen
Članak sa portala Jutarnji.rs

Ona je naglasila je da je predsednik Vučić još jednom pružio ruku i otišao u Hrvatsku, iako je njegovoj poseti prethodila "atmosfera neverojatna za jednu članicu EU".

- Nije u redu da nekog državnika pozovete u posetu, da on na to pristane i da onda imate onakvu reakciju kao što ste imali. Danas imamo čak i proteste u Zagrebu - rekla je Brnabić.

Ona je dodala je da nije bilo zapaljive retorike iz Srbije, već da su pojedini političari samo reagiovali na "neverovatne izjave iz Zagreba, ali da je Srbija uvek spuštala loptu".

- Niko više nije uložio u hrvatsku nacionalnu manjinu od prethodne vlade Aleksandra Vučića. Uloženo je u obnovu kuće Bana Jelačića, u puteve, sve što je dogovoreno deklaracijom koju su u Subotici potpisali Vučić i Grabar Kitarović - naglasila je Ana Brnabić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading