VUČIĆ RAZGOVARAO SA KARDINALOM BOZANIĆEM

Autor: Republika

Svet

12.02.2018

20:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, zajedno sa predsednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović, posetio je večeras na Kaptolu nadbiskupa Zagrebačke nadbiskupije kardinala Josipa Bozanića, saopštio je kabinet predsednika.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Srdačan razgovor: Vučić, Bozanić i Grabar Kitarović

Kako se navodi u saopštenju, kardinal je pozdravio hrabar iskorak u poboljšanju srpsko-hrvatskih odnosa, koji su danas zajedno napravili predsednik Vučić i predsednica Grabar Kitarović.

Predsednik Vučić je rekao da Katolička crkva u Hrvatskoj može mnogo da pomogne u zbližavanju dva naroda i dveju zemalja i da se nada da će se u budućnosti više govoriti o onome što nas spaja, a ne o onome što nas razdvaja.

Kardinal Bozanić je rekao da su odnosi Srbije i Hrvatske ključni za ovaj deo Evrope i da podržava svaku vrstu dijaloga koji te odnose može da poboljša.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (50)

Loading
Nidza

12.02.2018 20:26

Srpsko-hrvatski odnosi treba da se poprave iz korena.

Boka

12.02.2018 20:36

Delotvoran razgovor.

Aleksandar Janković

12.02.2018 20:40

Tematska raznovrsnost Vučićevih kontakata, kao i onih sa kojima vodi dijalog, predstavlja još jednu potvrdu državničkog imidža na kojem mu mnogi zavide.

jovana

12.02.2018 20:40

Prelepa slika dolazi iz Zagreba, veoma smo ponosni na naseg predsednika Vucica.