VUČIĆEVE JAKE REČI PODRŠKE SRBIMA U HRVATSKOJ: Ponosno nosite svoje srpsko ime, ne stidite se ničega

Autor: Tanjug, Republika

Svet

13.02.2018

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Želim da s ponosom nosite svoje srpsko ime, da se nikog ne stidite, nikog ne bojite i da imate pravo da kažete šta očekujete i od Srbije i od Hrvatske, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić Srbima iz Hrvatske sa kojima se sastao u Vrginmostu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Vučić je rekao da je Srbija spremna da sve ono što traži za srpske građane u Hrvatskoj obezbedi Hrvatima, kao i drugim manJinskim zajednicama u Srbiji, i više od reciprociteta, kako je rekao.

Mi nastojimo da svi oni žive u Srbiji kao u svojoj kući, istakao je i ukazao da i Srbi imaju pravo da se tako osećaju u Hrvatskoj. 

Vučića je oko 200 Srba u Domu kulture dočekalo aplauzima, a predsednik Srbije je na početku rekao da mu je drago da ih vidi. 

- Došao sam da čujem vas - rekao je Vučić i da želi da vidi šta može da učini za njih. 

- Da dolazim da se junačim i da izgovaram neke velike reči meni bi bilo lako, ali ja se vraćam u Beograd, a vi ostajete ovde i zato hoću da budem odgovoran prema vama i kako možemo da pomognemo - poručio je Vučić.


Kako kaže, posetio je porodicu Predraga Lapčevića u Podgorju sa troje dece i dodao da je su to jedina deca u mestu, kao i da je u školi Gvozd takođe trend smanjivanja broja mališana. 

- Treba da ima više dece - primetio je Vučić. 
RepublikaFoto: Tanjug/Dimitrije Goll


- Došao sam da bismo napravili bolje odnose, ne odnose gde bi neko nekoga ponižavao, već odnose saradnje, i posle kojih bi Srbi u Hrvatskoj mogli da budu sigurni i da računaju kako mogu da žive bolje, kao i kako da Hrvati žive bolje u Srbiji - rekao je on. 

Nije problem da razgovamo o svemu što opterećuje naše odnose, o mnogo čemu ne mislimo isto, ali u budućnosit ne vidim razliku u interesima koje imaju Srbi i Hrvati, dodao je Vučić. 

- Mislim da imamo zajedničke iste probleme i da možemo lakše da ih rešavamo zajedno u celom regionu, da iste muke tište i srpske i hrvatske domaćine - dodao je. 

Važno je da se razgovara o boljem infrastrukturnom povezivanju, rekao je i dodao: 

- Moramo da gledamo šta hrvatska država može da pomogne Srbima, a to isto važi i za Hrvate u Srbiji - 

Najavio je da će Vrginmost dobiti traktor i još tri vozila.

Želimo da svako ko je Hrvat u Srbiji s ponosom nosi svoje ime i da se nikog ne plaši ali isto tako da svi koji su Srbi s ponosom nose svoje srpko ime i prezime da se nikog ne stide i boje i da imaju pravo da kažu šta misle i očekuju i od Srbije i od Hravtske, poručio je predsednik.


- Bez obzira na sve hajke, specijalne emisije protiv mene - ja sam se smejao, ali ljudi žive u prošlosti i ne razumeju da svet danas ne izgleda tako. Imao sam juče dobre, ozbiljne i odgovorne razgovore, kod Kolinde Grabar sam video dobru nameru - rekao je i dodao da je predsednicu Hravatske pozvao u posetu Srbiji da vidi šta smo uradili sve za Hrvate. 

- Ali, to treba da to bude i signal da i za vas bude bolje, da možete da se obrazujete na svom jeziku, da slušate svoju muziku i drugo - primetio je predsednik Vučić. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
Nikola

13.02.2018 11:55

Ni ovim našim ljudima , Srbima, ije lako. Ohrabrenje koje su dobili od predsednika Vučića mnogo im znači.

Dobrila

13.02.2018 11:59

Potrebno je dosta uložiti truda i napora za Srbe koji žive u Hrvatskoj,jer i tu ima nerešenih pitanja.

sara

13.02.2018 12:11

Srbi gde god da se nalaze imaju podršku matične zemlje.

Itan

13.02.2018 12:15

Ne stidimo se kad nas Vi predstavljate sa ponosom cak i u Hrvatskoj.