(VIDEO) SRBIJA NAS JE DOBILA 3:0 U GOSTIMA: Hrvati zgranuti utiskom Vučića u Zagrebu!

Autor:

Svet

14.02.2018

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska još uvek sumira utiske o Vučićevoj dvodnevnoj poseti Kolindi. Hrvati su zgranuti činjenicom da je, kako kažu fudbalskim rečnikom, Srbija "dobila sa 3:0 u gostima".

RepublikaFoto: AP/D. BANDIĆ
Hrvati ne mogu da dođu k' sebi

Analitičar portala "Hrvatsko kulturno vijeće", Marko Ljubić, u gostovanju na hrvatskoj televiziji rekao je da je Srbija još jednom dokazala da je ozbiljna država. 

- Da li je trebalo da ona (Kolinda Grabar Kitarović) ima savetnika koji je mogao da je posavetuje, pomoću nekog psihološkog profila Aleksandra Vučića, i reći joj: "Slušaj, ovaj će doći da te ponizi usred Zagreba", što je i učinio. Da li je ovo, fudbalskim rečnikom, gospodine Ljubiću, zapravo pobeda u gostima i jeste li Srbija uzela tri boda? - pitao je novinar analitičara.

- To je jako velika njihova pobeda, nažalost... Srbija je ozbiljna država, oni svemu prilaze sadržajno. Vučićevo insistiranje da sedne sa kardinalom Bozanićem pokazuje, iako je predsednica rekla da je poseta dugo planirana, da ta poseta nije dugo planirana. Oni su verovatno razgovarali dugo o nekim stvarima, da se neke stvari moraju uraditi, to je u interesu i jedne i druge države, nema sumnje. Međutim, činjenica je, i to je vrlo jasno, da je ova poseta organizovana zbrda-zdola i vrlo je jasno da je Srbija uvek spremna na te stvari, da u takvom cajtnotu ima odgovore. To je zato što ima analitičke timove umova koji se bave ozbiljnim promišljanjem i usmeravanjem srpske politike, tako da državnici u svakom trenutku mogu da povuku određene poteze i da budu sigurni da su pravilno postupili. Međutim, kod Hrvatske ozbiljne politike, nažalost, i predsednica i vlada i čitav niz političkih stranaka, većinu svojih političkih strategija donose u gostionicama - rekao je Ljubić.

U videu emisije, od 41.30 do 43.06 minuta, pogledajte kako Hrvati kukaju na sav glas o Vučićevoj poseti:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
Sonja

14.02.2018 12:50

Joj umesto da su sretni sto odnosi mogu da se poboljsaju Hrvati opet pronalaze besmislene razloge da to poniste.Svaka cast njihovoj predsednici Kolindi koja je sve ucinila na poboljsanju.

Ivan

14.02.2018 12:57

Srbija jeste ozbiljma država i svakog dana radi na svom jačanju.

Ceca

14.02.2018 13:02

Vucic je dostojanstveno predstavljao svoju zemlju.

Sanja

14.02.2018 13:06

Srbija je odavno ozbiljna drzava. U poredjenju sa Hrvatskom, Srbija je daleko naprednija u svemu.Bio bi red da Hrvati jednom za sva vremena, to shvate i prihvate