HRVATI PRIZNALI: "Vučić pokorio Hrvatsku!"

Autor: index.hr

Vesti

13.02.2018

21:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uticajni hrvatski portal Index.hr sumirajući rezultate posete predsednika Srbije Hrvatskoj, ocenio je da je vučić u potpunosti izdominirao tamošnje političare.

RepublikaFoto: Tanjug/Dimitrije Goll
Aleksandar Vučić i Kolinda Grabar Kitarović

Kolumnista Indexa Gordan Duhaček priznao je u autorskoj kolumni koju je objavio ovaj portal da je srpski predsednik u prethodna dva dana bio glavna zvezda u njihovoj zemlji.

- Na istoj lokaciji na kojoj je osnivač HDZ-a i prvi hrvatski predsednik Franjo Tuđman 1990. izrekao politički najdalekosežniju i najštetniju izjavu o NDH kao ''ne samo zločinačkoj tvorevini, nego i izrazu istorijskih čežnji hrvatskog naroda'', predsednik Srbije Vučić je 28 godina kasnije u furioznom govoru još jednom potvrdio kako je izdominirao hrvatsku političku scenu u njihovoj tj. našoj zemlji, pre svega predsednicu Kolindu Grabar-Kitarović koja ga je pozvala. Tuđman se okreće u svom mirogojskom grobu - navodi Duhaček.

On kaže da je hrvatska nacija "Vučićev šou" gledala sa gađenjem.

- Nova era u odnosima Hrvatske i Srbije, očito podstaknuta pritiscima spolja, započela je time da se svi pitaju hoće li se Vučić izviniti, treba li da se izvini, je li trebalo da bude pozvan, šta će reći ako ga neko pita za izvinjenje, šta će reći o ratnoj odšteti itd. Vučić, Vučić, Vučić - zaglušujuće je odzvanjalo hrvatskom javnom scenom bez prestanka 48 sati - kaže kolumnista.
 
Duhaček piše da je Vučić izdominirao Kolindu na zajedničkoj press konferenciji.

 - Da se Vučić ne uznemiri, Pantovčak se dodatno potrudio i time što je od hrvatskih novinara tražio da se gost iz Srbije ne pita za velikosrpski govor u Glini iz 1995, a na to su očito pristali HTV i Nova TV, koji su jedini od hrvatskih medija prozvani da postave pitanja. Glinu nisu spominjali. Kabinet predsednice je zbog Vučića, dakle, pokušao i uspeo da na trenutak ugasi slobodu medija u Hrvatskoj. Pretvorili su tako zajedničku press konferenciju u događaj koji kao da se odigrao u Srbiji, u kojoj Vučić ima kontrolu nad većinom medija, a ne u Hrvatskoj.

Dalje piše kako je srpski predsednik pobedio i protestante.

- Zbog Vučića je i vlada Andreja Plenkovića odlučila nakratko da ugasi pravo građana na protestovanje na Markovom trgu, na koji nije puštena šačica ekstremista. Uprkos višednevnoj kampanji, njihov protest ispao je totalni debakl, Vučić ih je javno verbalno ispljuskao kao ''muve'', ali najbolnije je bilo kada ih je miljenica Kolinda, koju su svojim glasovima i doveli na Pantovčak, otpisala kao rubne političke pojave. Bujici je nakon prvog dana Vučićeve posete preostalo tek naricanje nad poniženjem koje su im priredili Vučić i Kolinda.
 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading