CRNOGORSKI "PINK PANTER" opelješio japansku zlataru za 1,7 miliona!

Autor: Tanjug

Svet

02.03.2018

08:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španska policija uhapsila je člana grupe "Pink Panter" crnogorskog državljanina Radovana Jelušića po poternici Crne Gore zbog izdržavanja kazne zatvora u toj zemlji, a za krivično delo počinjeno u Japanu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Oparili se

Kako je saopštilo crnogorsko Ministarstvo unutrašnjih poslova, Jelušić (47), koji je iz Nikšića, počinio je razbojništvo u Japanu kada je kao član grupe Pink Panter sa još jednim licem otuđio nakit vredan 1,7 miliona evra.

Jelušić je osuđen 2015. presudom Višeg suda u Podgorici na zatvorsku kaznu od pet godina i šest meseci, a koja je u pogledu odluke o kazni preinačena presudom Apelacionog suda Crne Gore, zbog izvršenih krivičnih jela razbojništvo i falsifikovanje isprave koja su počinjena u Japanu.

On je ovo krivično đelo, kako je presuđeno, izvršio 2007. godine sa H.R. na štetu zlatare "Exelco Diamond" u Tokiju. Oni su tom prilikom protivpravno otuđili nakit i dijamantsku ogrlicu procenjene vrednosti oko 1,7 miliona evra.

Radovan Jelušić je obrađivan u sklopu Interpolovog projekta „Pink Panter“ a kasnije i u sklopu Evropolovog projekta "Dijamant", navodi se u saopštenju crnogorskog MUP-a, dostavljenog Tanjugu.

On je lišen slobode u Španiji kao rezultat zajedničke istrage crnogorskog Odseka za međunarodnu policijsku saradnju Interpol - Europol - SELEC i španske policije - Guradia Civile, a posredstvom Evropola.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading