TRESU IM SE HLAČICE OD NAŠIH MIGOVA? Hrvati kupuju jeftine izraelske "polovnjake"!

Autor: alo.rs

Svet

27.03.2018

07:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čini se da je Zagreb izabrao zamenu za svoje "migove" i ponovo se odlučio za polovnjake. Izrael je Hrvatskoj ponudio 12 modernizovanih aviona "F-16 barak" s naoružanjem po ceni od oko 500 miliona dolara. Najjača konkurencija izraelskoj je ponuda švedskog SAAB-a, koji nudi 12 novih "gripena", ali bez naoružanja, za 700 miliona evra.

RepublikaFoto: twitter.com/GlasBalkana_lat
Izraelski F-16

Uskoro će se znati za koju će se od tih ponuda odlučiti hrvatska vlada, a danas će se sastati Savet za odbranu Hrvatske, koji će doneti preporuku. Savet za odbranu preporučiće vladi sklapanje ugovora sa Izraelom o kupovini 12 polovnih borbenih aviona "F-16 barak", piše "Jutarnji list".

U Kabinetu predsednice Hrvatske smatraju da je izraelska ponuda trenutno najpovoljnija i s finansijskog i sa strateškog aspekta, navodi list i dodaje da isti stav zastupa i Damir Krstičević, potpredsednik vlade i ministar odbrane.

Stoga se, kažu, ne očekuje da bi se premijer Andrej Plenković suprotstavio njihovim mišljenjima, tim pre što je i stručna komisija ministarstva odbrane u svojoj analizi takođe ocenila ponudu Izraela kao najpovoljniju. Svejedno, na sednici Saveta za odbranu će uz izraelsku  biti predstavljene i preostale tri ponude - američka, grčka i švedska, s tim da preporuka nije obavezujuća za vladu.

Na samoj sednici veća njegovim članovima biće prezentovane sve četiri ponude - američka, grčka, izraelska i švedska, pa će se doneti preporuka vladi koja za nju nije obavezujuća. Kako nezvanično saznajemo, više je elemenata prevagnulo na stranu Izraelaca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading