MILO ĐUKANOVIĆ PRETI KRVNOM OSVETOM ONIMA KOJI SU UHAPSILI LAZOVIĆA I KATNIĆA?!

Autor:

Svet

24.04.2024

11:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Revanšizam je samo političko ime za osvetu.

MILO ĐUKANOVIĆ PRETI KRVNOM OSVETOM ONIMA KOJI SU UHAPSILI LAZOVIĆA I KATNIĆA?!

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Bivši predsednik države, Milo Đukanović, izazvao je pometnju u Crnoj Gori posle hapšenja Zorana Lazovića i Milivoja Katnića koje Specijalno državno tužilaštvo tereti  za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja, odnosno za učešće u kriminalnoj organizaciji "kavačkog klana".

On je između redova pripretio krvnom osvetom onima koji su uhapsili Lazovića i Katnića i  konstatovao je u intervjuu za Antenu M da u Crnoj Gori vlada zatrovana atmosfera.

 - Ta atmosfera govori da će se ćeranija po Crnoj Gori nastaviti! Zašto na to upozoravam? Crnogorsko društvo je društvo osvetnika. Nije to karakteristično samo za albanske zajednice, za koje se uglavnom vezuje krvna osveta. Treba da se prisetimo da u srcu Crne Gore, u Katunskoj nahiji, krvna osveta među određenim starocrnogorskim porodicama traje duže od 200 godina. 

Potom je upozorio one "koji to ne znaju".

- E, ko to ne zna, taj ne razume kako je opasno kada vam jedina politika nakon dolaska na vlast postane revanšizam. Revanšizam je samo političko ime za osvetu. To znači da ne postoji svest o tome da treba podvući crtu ispod crnogorske prakse osvete. Onaj ko radi ovo što sada radi, taj ne shvata da je već otpočeo novu stranicu crnogorskih osveta. I jako greši ako u onim lisicama nad kojima likuje, na rukama drugih ljudi, ne prepoznaje svoje lisice sutra- rekao je Milo Đukanović.

Podsetimo, Zoran Lazović uhapšen je 14. aprila. U istoj akciji, policajci kojima rukovodi Predrag Šuković, uhapsili su i bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, kojeg SDT sumnjiči da je po Lazovićevom nalogu štitio mafiju.

Bivši direktor Uprave policije u Crnoj Gori Zoran Lazović uhapšen je zbog sumnje da je dopustio ulazak Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u Crnu Goru, te da je prethodno sačuvao "kavčanina" Duška Roganovića hapšenja. U istoj akciji policije priveden je i nekadašnji glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, zbog sumnje da mu je pomogao. Prehodno je iza rešetak završio Zoranov sin Petar Lazović, takođe policijski službenik koji se tereti da je, dok je bio službenik, radio i za "kavački klan". Ko su otac i sin, bezbednjaci čije ime se pominje na stranicama crne hronike?

Sin Zorana Lazovića, Petar Lazović uhapšen je leta 2022. godine, na osnovu brojne komunakcije koje je EUROPOL dostavio crnogorskim istražnim organima. Mlađi Lazović se sumnjiči da je razmenio preko 14.000 poruka sa članovima organizovane kriminalne grupe preko Skaj aplikacije, gde mu je nadimak bio „Junior“ i „Komandos“. Iz brojnih "Skaj" poruka koje su podgorički mediji ranije objavili, jasno se vidi da je mlađi Lazović „kavčanima“ stavio na raspolaganje celu policijsku jedinicu u kojoj je bio otkako ga je otac doveo u Tim za podršku Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala.

Zadaci koje je obavljao za račun kavačkog klana su se menjali – nekada bi otimao pripadnike suparničke, škaljarske kriminalne grupe, sa kolegama ih je vodio u šumu, mučio, iznuđivao informacije batinama i pretnjama, povremeno je pratio pripadnike „škaljarskog klana“ i slično. Takođe, obaveštavao je vođu kavačkog klana Radoja Zvicera o policijskim akcijama koje slede, a koje su usmerene ka pripadnicima grupe. U svemu mu je pomagao policijski službenik Ljubo Milović (koji se nalazi u bekstvu), a o poslovima koje su za njih obavljali, otvoreno su govorili na "Skaj" aplikaciji, ne sluteći da će ih upravo te poruke jednog dana koštati slobode.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vaske

25.04.2024 09:58

On je sledeci