PLENKOVIĆ VREĐAO U STRAZBURU: Srbija izvršila agresiju na Hrvatsku. Bosnu i Sloveniju

Autor: Tanjug, Republika

Svet

26.06.2018

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Hrvatske Andrej Plenković rekao je danas u Strazburu da je "Srbija izvršila agresiju na Hrvatsku, ali pre toga i na Bosnu, Sloveniju i Kosovo i odgovorna je za ratove", navodi se u saopštenju Srpske radikalne stranke, u kojem se objašnjava da je Plenković tako replicirao Aleksandru Šešelju, članu srpske delegacije na zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.

RepublikaFoto: twitter.com/Katarina Brecic‏
Andrej Plenković

Prema saopštenju SRS, najpre je Aleksandar Šešelj kritikovao premijera Hrvatske, odnosno njegovo prepodnevno izlaganje.

- Po mom shvatanju, svrha Saveta Evrope su demokratija, ljudska prava, vladavina prava i antifašizam. Danas, imamo pred nama čoveka koji glorifikuje Jasenovac, koncentracioni logor za sedamsto hiljada Srba, Jevreja i Roma, koji glorifikuje Blajburg - kazao je Šešelj tokom svog izlaganja. 

Rekao je da je Plenković na čelu neonacističke vlasti u srcu Evrope, u zemlji u kojoj su Srbi građani drugog reda, te da je predsednik HDZ, čija je glavna ideologija etničko čišćenje, saopštila je SRS. 

- Rukovodstvo Saveta Evrope bi trebalo da se stidi - istakao je Šešelj, koji je bio prekinut tokom svom obraćanja.


Kako se navodi u saopštenju, Šešelju je replicirao Plenković, koji je naveo da "jabuka ne pada daleko od drveta".

- Predsednik stranke, njegov otac je osuđeni ratni zločinac. Predstavnik ove stranke se zalaže za Veliku Srbiju, koja će obuhvatati teritorije drugih država - rekao je Plenković i dodao:


- Srbija je izvršila agresiju na Hrvatsku, ali pre toga i na Bosnu, Sloveniju i Kosovo i odgovorna je za ratove - kazao je Plenković, kojeg, kako je saopšteno, nisu prekidali tokom njegovog izlaganja. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vesna

26.06.2018 21:28

Stacete kad ispucate svu municiju na Srbe. Za sve vam krivi Srbi divota a da nije bilo nas nikad drzavu nebi imali niko od nabrojanih, nestali bi poput austrougarskog carstva. Pamti brate Srbine pamti i nikad vise ne pravi dusmanu drzavu.