HRVATSKI BALETAN UZEO PARE U SRBIJI PA JE NAZVAO SMRDIJOM!

Autor:

Zabava

29.05.2018

14:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo nekoliko dana nakon velikog uspeha baletske predstave "Hazarski rečnik - Lovci na snove" po romanu Siniše Pavića, a u režiji Livije Tomaž, koreograf Ronald Savković "pošteno" se odužio domaćinima u Narodnom pozorištu i Madlenijanumu, u čijoj koprodukciji je balet igran.

Zloban komentar je ostavio na društvenoj mreži, a ispod objave da stiže u Berlin.

- Ne pitajte me ništa, jedva ostah živ u toj smrdiji. Strašno - napisao je 25. maja Ronald Savković, odlazeći sa aerodroma "Nikola Tesla" za Berlin.

Foto: youtube.com/ KanalRi PlanetRi
A nije mu bilo loše kada je uzeo devet miliona dinara... Ronald

DEVET MILIONA TEŠKA UVREDA

Balet je premijerno izveden 19. maja na Velikoj sceni Narodnog pozorišta, a u Madlenijanumu 24. maja. Prema nezvaničnim informacijama Savković je plaćen devet miliona dinara.

Na Savkovićev status odmah je reagovao reditelj i baletski igrač Đorđe Makarević.

- Vidiš, dragi kolega, ta "smrdljiva" Srbija, te je nekoliko puta ugostila i stavila ti ozbiljno dobre pare u džep. A ti, ako znaš šta je obraz, zapitaj se šta si ti za te pare ostavio Srbiji - kaže Makarević.

Kada je video reakcije, koreograf je pokušao da ispravi stvari, ali nevešto.

- U nekim razgovorima po glavnom gradu naučio sam taj izraz od ljudi koji su tamo rođeni i, kako sam shvatio, to je neka poruka ili komentar na kulturnu politiku Srbije. Čuo sam je zaista u puno situacija i možda krivo razumeo u svom umoru i afektu posle rada u Beogradu. Očigledno sam krivo razumeo kontekst tog izraza - pravdao se Savković. Potom se i izvinio "ako je bilo ko time uvređen".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading