USTAŠE SAD SLOBU KRIVE ZA ETNIČKO ČIŠĆENJE U EVROPI

Autor: Tanjug

Svet

07.08.2018

10:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova ocenilo je danas da je poređenje Hrvatske sa nacističkim režimom zamena teza, jer je, navode u saopšštenju, upravo režim bivšeg srpskog predsednika Slobodana Miloševića, uz pomoć JNA i dela hrvatskih i bosansko-hercegovačkih Srba, odgovoran za povratak etničkog čišćenja u Evropi nakon Drugog svetskog rata.

Slobodan Milošević

Kako se navodi, izjave o Republici Hrvatskoj izrečene povodom obeležavanja "Oluje" su "zlonamerne i potpuno neutemeljene", prenosi Hina.

Ministarstvo navodi da se u ostvarenju "srpskih ekspanzionističkih ciljeva nisu birala sredstva, uključujući etničko čišćenje i genocid" i dodaje da je pred Srbijom još "dug put u suočavanju s prošlošću".

- Teza da su Slovenija i Hrvatska izvršile nelegalnu secesiju, izrečena 2018. godine, pokazuje koliko dugačak put Republika Srbija još treba da pređe u suočavanju s nedavnom prošlošću, svojom ulogom u raspadu bivše države i agresijom na svoje susede - piše u saopštenju.

Predsednik Srbije uporedio je Hrvatsku sa nacističkom Nemačkom rekavši da je "Hitler htio svet bez Jevreja, a Hrvatska je želela Hrvatsku bez Srba", podseća se.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading