DODIK O KANDIDATURI ZA ČLANA PREDSEDNIŠTVA BIH: Nemam nameru da povlađujem Sarajevu

Autor: Tanjug

Svet

04.09.2018

22:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik RS Milorad Dodik kaže da se kandidovao za srpskog člana Predsedništva BiH, kako bi pokazao da je u pitanju "veštačka tvorevina koja nema budućnost". On je kazao da je njegov motiv da "vrati BiH u okvire Ustava kako bi preživela", iako ne veruje da Sarajevo to želi.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Milorad Dodik

- Idem u Sarajevo da predstavljam snagu Republike Srpske, a ne da klimam glavom na zahteve Bošnjaka i Hrvata. Oni u Sarajevu su pomalo sviknuti da im se stalno nešto povlađuje, a ja nemam tu nameru, pogotovo ako je to na štetu Republike Srpske- rekao je Dodik. 


On je naveo i da nema konkurenciju na predstojećim izborima, jer se niko drugi nije kandidovao, a aktuelni srpski član Predsedništva Mladen Ivanić je "propustio mnoge stvari da uradi za Srpsku". 

Prema njegovim rečima, iako je Ivanić obećao da će rešiti pitanje granica između Srbije i BiH, on se "ponaša kao neko uzvišenje koje govori šta drugi treba da rade". 

- Kada budem član Predsedništva, nijedno drugo pitanje neće doći na dnevni red dok pitanje granica ne bude završeno, a završiće se onako kako Srbija to hoće. Granica je između Srbije i Srpske i ako se mi dogovorimo, Sarajevo nema ništa s tim. Ima samo da verifikuju- ocenjuje Dodik. 

Upitan da li je moguće da RS bude pripojena Srbiji ukoliko dođe do prekrajanja granica na Balkanu, Dodik je kazao da neće biti pripojena, već će osati samostalna i "nastaviti državno jedinstvo sa Srbijom".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading