Dodik: Ivanića ne vidim kao konkurenciju

Autor: Tanjug

Svet

03.10.2018

08:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srpske i lider SNSD Milorad Dodik izjavio je da aktuelnog srpskog člana Predsedništva BiH Mladena Ivanića i protivkandidata na predstojećim izborima, ne vidi kao konkurenciju na predstojećim izborima.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Milorad Dodik

Dodik je za Pink rekao da Republika Srpska nije podeljena u političkom smislu i da Ivanić vodi stranku (Partija demokratskog progresa) koja je na izborima dobila osam odsto podrške građana, dok je njegova stranka dobijala i do 40 odsto.

"Ne možemo govotiti o podeljenosti, cela opozicija nema dovoljnu podršku kao stranka koju vodim", rekao je Dodik i dodao da je jedini dva puta biran na neposrednim izborima za predsednika i da predstavlja volju naroda.

RepublikaFoto: youtube.com/Sanela Prašović Gadžo
Mladen Ivanić

"Ne doživljavam Ivanića kao konkurenciju", istakao je Dodik.


Naveo je i da već godinama pokušava da ospori koncept urušavanja Republike Srpske, dok Ivanić šalje poruku zapadu da je za razgovor, ali do sada zapravo nikada nije imao nikakvu odgovornost. 

Dodik je dodao i da je njegova stranka pobeđivala u sedam izobrnih ciklus poslednjih 13 godina iste ljude koji se svaki put vraćaju na političku scenu.

Predsednik RS je istakao i da se Rusija ne meša u izbore, ističući da je mnoge zapadne zemlje zahvatila antiruska histerija, koju u BiH prihvataju Bošnjaci i Hrvati.

On je odbacio navode i da se Srbija meša u predstojeće izbore, ističući da je normalno da RS sarađuje sa Srbijom, te da je u poslednje dve godine bio u Beogradu stotinu puta, a u Sarajevu samo dva puta. 

Komentarišući scenarije po kojima će posle izbora biti protesta protiv izbornih rezultata, Dodik je rekao da narod u RS nije toliko naivan jer je prošao kroz daleko teže situacije.

Dodik je rekao i da će, ukoliko postane član predsedništva BiH, živeti u Banjaluci i imati kancelariju u Republici Srpskoj. 

Kaže i da ima izvesnih razlika sa politikom Dragana Čovića, hrvatskog člana Predsedništva BiH, ali da su saglasni oko bazičnih stvari.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading