IVANOV: Makedonija je žrtva dvostrukih standarda NATO i EU

Autor: Tanjug

Svet

04.10.2018

22:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slab odziv građana na referendumu mogao bi da bude rezultat bojkota, ravnodušnosti ili loše sročenog pitanja, a na Makedoniji je da izvuče zaključak. To je izjavio češki predsednik Miloš Zeman.

RepublikaFoto: youtube.com/Silent TV
Đorđe Ivanov

Zeman je to rekao u Pragu na zajedničkoj konferenciji za novinare sa makedonskim kolegom Đorđem Ivanovim. 

Ivanov je istakao da je činjenica da referendum u Makedoniji nije bio uspešan. 


- Bilo koja druga interpretacija ne može da preinači brojke. Stoga pozivam na odgovornost. Govorio sam svima koji su nedavno posetili Makedoniju da će ishod biti takav, jer članstvo u EU i NATO ne može da bude alibi za štetan sporazum. Ne može se prihvatiti sporazum koji zahteva poziv za referendum bez nacionalnog konsenzusa. Ne može se prihvatiti odredba za izmenu ustava bez obezbeđene podrške dvotrećinske većine u parlamentu - rekao je Ivanov. 

Ivanov je istakao da zbog svega toga neko mora snositi odgovornost, prenela je MIA. 

Prema rečima Ivanova, Makedonija je žrtva dvostrukih standarda NATO i EU, a sporazum sa Grčkom ne nosi garancije da će ga zvanična Atina poštovati. 

Zeman je pozvao Makedoniju i Grčku da obnove pregovore o imenu, ali i napomenuo da ne želi da se meša u unutrašnje stvari Makedonije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading