Zbog Trampa pukao savez Putin-Erdogan?

Autor:

Svet

25.12.2018

21:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najnovije saopštenje Kremlja o najavama Turske da bi njen predsednik Redžep Tajip Erdogan uskoro trebalo ponovo da se sastane s ruskim kolegom Vladimirom Putinom izazvalo je salve spekulacija da su odnosi na relaciji Ankara-Moskva pred pucanjem i to, ni manje ni više, nego zbog šefa SAD Donalda Trampa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Redžep Tajip Erdogan i Vladimir Putin

Naime, kako se veruje, Putina je teško pogodila informacija da su Tramp i Erdogan posle nekoliko meseci "rata" sklopili dil o Siriji, na osnovu kog je predsednik Amerike i odlučio da povuče vojsku iz te zemlje i prepusti njen sever turskim snagama.

U prilog navodima da se to nimalo nije dopalo Putinu, čija je zemlja odigrala odlučujuću ulogu u poražavanju ISIS u Siriji, ide jučerašnja reakcija njegovog portparola Dmitrija Peskova kada je upitan za najave sastanka ruskog lidera sa Erdoganom.

- Predsednik uopšte nema takve planove - odsečno je poručio Peskov. 

Za to vreme, CNN je objavio vest da će turski šef diplomatije Mevlut Čavušoglu uskoro putovati u Rusiju, gde će razgovarati o povlačenju trupa SAD iz Sirije, ali potvrda iz Moskve ni za to još nije stigla.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading