Totalna dominacija Putina: Novo naređenje Moskve blokiraće svaki pristup Zapada!

Autor: Republika

Svet

30.11.2018

09:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strani vojni brodovi će od naredne godine ploviti Severnim morskim putem samo uz dozvolu ruskih vlasti, saopštio je načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije Mihail Mizincev na konferenciji za međuresornu saradnju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

- Radi likvidacije pravnog vakuuma u delu o korišćenju Severnog morskog puta, organizovan je međuresorni rad za unapređenje ruskog zakonodavstva, čiji rezultat će biti da strani brodovi moraju da obaveštavaju Rusiju o svojoj plovidbi. Rad će biti završen početkom plovne sezone 2019. godine - rekao je Mizincev, a prenosi sputnjik.rs.

Severni morski put je glavna arktička brodska magistrala Rusije, najkraća vodena ruta između Dalekog istoka i evropskog dela zemlje. Put povezuje arktičke luke i velike reke severnog regiona. Posebnu atrakciju ova saobraćajna arterija dobija upravo sada - arktički led se topi i stvara koridore pogodne za plovidbu tankera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading