NAPADNUT RUSKI GRAD! Strahovit UDAR na strateške objekte, GORE U PLAMENU, stanovništvo uznemireno, objavljeni snimci! (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

27.04.2024

16:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi napad ukrajinskih snaga u dubinu teritorije Rusije

NAPADNUT RUSKI GRAD! Strahovit UDAR na strateške objekte, GORE U PLAMENU, stanovništvo uznemireno, objavljeni snimci! (FOTO/VIDEO)

Foto: Tanjug/AP, Wallpaper flare

Ruska rafinerija nafte u Slavjansku, smeštena u regiji Krasnodar, postala je meta napada ukrajinskih dronova, što je dovelo do delimične obustave operacija u postrojenju.

Eduard Trudnev, direktor za bezbednost u Slavjansk ECO grupi koja upravlja rafinerijom, izjavio je da je tačno 10 bespilotnih letelica direktno uletelo u rafineriju, izazivajući jak požar.

Istakao je mogućnost veće štete usled ovog napada.

 

 

Napad na rusku energetsku infrastrukturu

Ruska rafinerija nije bila jedina meta napada. Ukrajinske bespilotne letelice takođe su gađale vojni aerodrom Kuščevsk u istoj regiji, prema izvorima Rojtersa.

Ovo je deo šireg obrasca, gde Ukrajina sistematski cilja objekte ruske energetske infrastrukture, uprkos zahtevima Sjedinjenih Američkih Država da to ne čini.

Napadi na rafinerije i vojne objekte predstavljaju pokušaj da se poremeti ruska ekonomija i njena sposobnost finansiranja ratnih napora.

 

 

Uništenje bespilotnih letelica

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su ruske protivvazdušne snage uništile 66 ukrajinskih bespilotnih letelica iznad regije Krasnodar, kao i dodatne dve iznad Krima, poluostrva koje je Rusija anektirala od Ukrajine 2014. godine.

Ovo predstavlja značajan odgovor na napade, pokazujući odlučnost u zaštiti teritorije i infrastrukture.

Posledice napada

Prema rečima Romana Siniagovskog, zvaničnika lokalne vlade u Slavjansku, u napadu nisu oštećeni skladišni spremnici rafinerije, ali je pogođen destilacijski toranj, što je izazvalo požar koji je uspešno ugašen i niko nije povređen.

Ovo naglašava ozbiljnost situacije i potrebu za daljim istraživanjem štete i potencijalnih posledica napada, prenosi Hina.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading