JOŠ JEDNO UBISTVO U AMERICI! Crnac umro zbog policijske BRUTALNOSTI nakon što je rekao 'Ne mogu da dišem' - Šokantne paralele sa slučajem Džordža Flojda (VIDEO)

Autor:

Svet

27.04.2024

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija objavila video snimak smrti afroameričkog muškarca u pritvoru

JOŠ JEDNO UBISTVO U AMERICI! Crnac umro zbog policijske BRUTALNOSTI nakon što je rekao 'Ne mogu da dišem' - Šokantne paralele sa slučajem Džordža Flojda (VIDEO)

Foto: printskrin



Policija u saveznoj državi Ohajo objavila je snimak hapšenja i kasnije smrti 53-godišnjeg Frenka Tajsona, afroameričkog muškarca, u lokalnom baru. Incident se dogodio 18. aprila i izazvao je poređenja sa visoko profilnim slučajem ubistva Džordža Flojda 2020. godine. Video snimak dug 36 minuta, snimljen kamerom jednog policajca, počinje posle saobraćajne nesreće, koja je dovela do hapšenja Tysona u obližnjem lokalu.


Kada su pronašli Tajsona u baru, nastao je sukob dok su policajci pokušavali da ga obuzdaju. Tokom borbe, Tajson ponavlja "Pokušavaju da me ubiju" i "Pozovite šerifa", dok ga policajci sputavaju na zemlji i stavljaju lisice. Jedan policajac stavlja koleno blizu Tajsonovog vrata i drži ga u tom položaju oko 30 sekundi, dok on viče"Ne mogu da dišem, sklonite koleno sa mog vrata".




Video dalje prikazuje Tajsona kako leži nepomično na zemlji oko šest minuta, dok se policajci bave drugim posetiocima bara. Zatim proveravaju Tajsona i otkrivaju da ne reaguje. Nakon što skinu lisice, pokreću napore za reanimaciju i pozivaju hitnu medicinsku pomoć. Tajson je zatim prevezen u lokalnu bolnicu, gde na kraju umire.


Okolnosti Tajsonove smrti imaju upečatljive paralele sa fatalnim susretom između Džordža Flojda i policije u Mineapolisu pre četiri godine. Uznemirujući video Flojdovog ubistva, u kom beli policajac kleči na njegovom vratu više od devet minuta dok Flojd moli za svoj život, izazvao je široke proteste protiv policijske brutalnosti i sistemskog rasizma širom Sjedinjenih Država.

Dok javnost čeka dalje detalje i zvaničan uzrok Tajsonove smrti, objavljivanje ovog videa ponovo je pokrenulo razgovore o tretmanu afroamerikanaca u policijskom pritvoru i nastojanjima da se adresira rasna nepravda u okviru krivičnog pravosuđa.

BONUS VIDEO


Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
zozon

27.04.2024 07:08

Isto kao i u Boru, samo o tome Milovanović ne sme ni da zucne.