Hvalite me usta moja! Zaev: Rešio sam sva pitanja

Autor: Tanjug

Svet

02.06.2019

21:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev, na forumu povodom obeležavanja dve godine od formiranja njegove vlade, rekao je da je vlada na čijem je čelu uspela da zatvori sva otvorena pitanja i preuzme odgovornost koju niko nije pokušao da preuzme u poslednje tri decenije.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Hvalisavac: Zoran Zaev

- Očuvali smo makedonski jezik i makedonski identitet. Sada naši građani čekaju jasan potez Evropske unije. Jedinstveno što nas zanima je budućnost. Vreme je da pokažemo svetu jedan drugačiji Balkan, gde su susedi prijatelji, fokusirani ka napretku društva. Pogledom u prošlosti možemo samo da gubimo - kazao je Zaev, pa istakao: "Sutra počinje dvodnevni sastanak NATO i nama je pripala čast i privilegija da bude održan kod nas. Velika je razlika gde smo bili pre dve godine, a gde smo sada".

Zaev je naveo da je njegova vlada izabrala budućnost, a ne izolaciju i da je velika razlika gde je bila zemlja u prethodnom periodu, a gde je sada.

Zamenik premijer za evropske integracije Bujar Osmani je najavio da će 2019. godina biti istorijska godina koju generacije čekaju 20 godina, zato što će u junu ili julu biti usvojena odluka o početku pristupnih pregovora sa EU.

Na forumu povodom dve godine od formiranja vlade na čelu sa Zoranom Zaevim prisustvovali su predstavnici građanskog sektora, akademske zajednice, koji su debatovali nakon uvodnih izlaganja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading