(FOTO) Tenzija na vrhuncu: Iran rasporedio borbene avione F-14 na svoje granice!

Autor: srbijadanas.com, Republika

Svet

03.01.2020

12:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iranski vrhovni vođa Ali Hamnej obećao je "oštru osvetu" odgovornim za ubistvo iranskog generala Sulejmanija, dok je predsednik Rohani obećao da će se osvetiti Sulejmanijevoj smrti.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Teheran je rasporedio borbene avione F-14 prema granicama te zemlje nakon ubistva iranskog generala Kasima Sulejmanija, nakon što je vojni zvaničnik ubijen u vazdušnom napadu u blizini Međunarodnog aerodroma u Bagdada.

Iran će u veoma bliskoj budućnosti odgovoriti na ubistvo iranskog generala Kasima Sulejmanija, izjavio je zvanični predstavnik iranske Vlade Ali Rabi.

- SAD su prešle crvenu liniju, iranska nacija će u veoma bliskoj budućnosti odgovoriti na ovo - rekao je on.

 

Uporedo, na ulice Teherana, kao i drugih gradova Irana, je izašlo na hiljade ljudi u znak protesta zbog ubistva Sulejmanija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pakistanski muslimani protestuju nakon ubistva Sulejmanija

Napad je odobrio američki predsjednik Donald Tramp, javila je iranska državna televizija.

Podsetimo,  iranski general ubijen je tokom napada američkih helikoptera na irački aerodrom, a pored njega, stradalo je još petoro pripadnika šiitskog pokreta El Hašd aš Šabi.

Smrt Sulejmanija potvrdile su i iranske vlasti, kao i Pentagon koji je dodao da je operacija izvedena po nalogu američkog predsednika Donalda Trampa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading