KORONA PRAVI HAOS ŠIROM SVETA: Španija u izolaciji, Francuska i Češka zatvaraju prodavnice i restorane...

Autor: Tanjug, Republika

Svet

15.03.2020

07:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španija i Francuska uvele su još strože mere u borbi protiv širenje koronavirusa, broj preminulih i dalje raste u Kini, dok su Sjedinjene Države produžilu zabranu putovanja kao deo vanrednih mera u toj zemlji koje je pre dve dana uveo američki predsednik Donald Tramp, prenosi Rojters.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Trenutno u svetu ukupan broj zaraženih koronavirusom iznosi oko 153.864 ljudi, dok je njih 5.800 preminulo.

Vlada u Španiji planira da stavi svojih 47 miliona stanovnika pod delimičnu izolaciju od ponedeljka kao deo 15-dnevnog plana za vanredno stanje, saznaje Rojters.

Francuska zbog virusa Covid-19 će zatvoriti prodavnice, restorane i objekte za zabavu od danas, a 67 miliona stanovnika u toj zemlji rečeno je da ostanu u svojim kućama jer se broj novozaraženih za 72 sata udvostručio.

Nacionalna zdrastvena organizacija u Kini potvrdila je 20 novih slučajeva zaraženih korona virusom, dok je ukupan broj potvrđenih zaraženih ovim virusom u toj zemlji dostigao 80. 844 lica.

Broj preminulih od virusa Covid-19 u Kini dostigao je 3.199.

U Sjedinjenim Državama predsednik Tramp je produžio zabranu putovanja u Veliku Britaniju i Irsku.

Pored Italije, Španija sa 5.753 novih slučajeva je druga najteže pogođena zemlja u Evropi.

Britanska vlada će zabraniti javna i masovna okupljanja od sledeće nedelje, dok je nemačka vlada pozvala građane koje se vraćaju iz Italije, Švajcarske i Austrije da se samoizoluju na period od dve nedelje.

Norveška od sutra zatvara luke i aerodrome, rekla je norveška premijerka Enra Solberg, dok Ruska federacija zatvara granice sa Poljskom i Norveškom za strane državljane kao mera predostrožnosti.

Češka vlada zatvorila je većinu prodavnica i restorana na period od deset dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading