ŠOKANTNA IZJAVA ŠEFA BELE KUĆE: Bolnice gomilaju respiratore koje neće koristiti

Autor: Tanjug

Svet

29.03.2020

22:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp optužio je bolnice da gomilaju respiratore koji su deficitarni širom SAD, dodajući da bolnice koje ih ne koriste moraju da ih oslobode.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Tramp, koji je na meti kritika da pokušava da prebaci krivicu oko svog upravljanja krizom u vezi sa epidemijom korona virusa, nije izneo nikakav dokaz za te tvrdnje, navodi Rojters.

- Imamo neke zdravstvene radnike, neke bolnice koje gomilaju respiratore, pogotovo bolnice koje ih nikada neće koristiti - rekao je američki predsednik.


On je te primedbe izneo samo dva dana nakon što je naredio kompaniji Dženeral motors da proizvodi respiratore za obolele od korona virusa, optuživši automobilskog giganta da "gubi vreme" u pregovorima.

Trampova administracija je pod pritiškom da poveća proizvodnju respiratora koji su ključni u spašavanju života pacijenata sa komplikacijama kovida-19.

Vodeći epidemiolog u SAD Entoni Fauči upozorio je danas da će milioni Amerikanaca biti zaraženi koronavirusom, a da bi širom zemlje moglo da umre između 100.000 i 200.000 ljudi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading