U Rusiju samo u snu! Granice zatvorene do 2021. godine?!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

13.05.2020

19:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prelasci preko ruske granice mogli bi se vratiti u normalu tek 1. januara 2021. godine, sudeći prema predsednicima Ruskog saveza turističke industrije (PCT) i Ruske hotelske asocijacije (RGA), prenosi Rusija Danas.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Domodedovo

U pismu koje su Andrej Ignatijev (PCT) i Genadij Lamšin (RGA) poslali ministru ekonomskog razvoja Maksimu Rešetnikovu i šefu Ruske Federalne turističke agencije Zarini Doguzovoj, sugerisano je da bi turizam u zemlji trebalo da bude dozvoljen od 1. juna 2020. "barem između regiona sa niskim nivoom slučajeva Kovid-19".

Autori pisma predložili su da se međunarodni turizam obnovi od 1. jula, ali da se prihvataju samo turisti iz zemalja sa manje slučajeva koronavirusa.

Rusija bi vremenom počela da prihvata turiste iz sve više i više zemalja, s tim da bi putovanja tek 1. januara 2021. dostigla nivo pre koronavirusa.

Ruska turistička industrija snažno je pogođena od početka epidemije.

Vlada je od 27. marta suspendovala gotovo sav međunarodni avio-prevoz, što bi moglo biti pogubno za turistički sektor.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

U aprilu je Rostourism objasnio da će finansijski gubici zbog Kovid-19 biti najmanje 300 milijardi rubalja (4 milijarde USD) kvartalno.

Doguzova je 7. maja ukazala da je turizam jedan od glavnih ekonomskih pokretača Rusije, naglasivši kako postupni izlazak iz karantinskih mera neće pomoći samo industriji koju ona predstavlja, već i mnogim drugim sektorima.

- Oko 60 miliona ljudi svake godine putuje po zemlji, ostavljajući nekoliko milijardi rubalja u regionalnim ekonomijama i stvarajući oko 2,5 miliona radnih mesta - rekla je ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading