Američki mediji: Tramp hoće da se sastane sa Putinom pre izbora

Autor: Sputnjik, Republika

Svet

15.07.2020

18:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp želi sastanak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom pre američkih izbora u novembru 2020. godine, piše "Tajms", pozivajući se na neimenovane izvore.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin i Donald Tramp

Najverovatnije, sastanak bi se mogao održati 15. septembra u Njujorku, na marginama sednice Generalne skupštine UN.

U članku se navodi da je državni sekretar SAD Majk Pompeo tokom sastanka sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovov potvrdio Trampovu želju.

MIP Rusije je saopštio da je tokom tih razgovora bilo reči o pripremama sastanka lidera pet država-stalnih članova SB UN koju je inicirao predsednik Vladimir Putin.

Podsetimo, rokovi i mesta održavanja samita lidera "nuklearne petorke" su za sada nepoznati. Putin ga je inicirao za Svetskom forumu sećanja na žrtve Holokausta u januaru. Ideju su podržale Velika Britanija, Kina, SAD i Francuska.

Kako piše "Komersant“, Putin bi ove godine mogao da učestvuje na sednici Generalne skupštine UN. Poslednji put je govorio na njoj 2015. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading