NOVI INCIDENT U SIRIJI: Američki F-22 ispalili hice upozorenja na ruske Su-25

Autor: tanjug, Republika

Svet

14.12.2017

18:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki borbeni avion F-22 u sredu je u znak upozorenja ispalio projektile, nakon što su dva ruska aviona Su-25 ušla u zonu bez sukoba u vazdušnom prostoru Sirije istočno od reke Eufrat, javlja danas Rojters pozivajući se na neimenovanog američkog zvaničnika.

RepublikaFoto: youtube.com/Ultimate Military Channel
F-22

Prema njegovim rečima, u incident su bili uključena dva američka aviona F-22 i ruski avioni, koji su napustili područje nakon što su ispaljeni projektili upozorenja. 

Podsetimo, Rusko Ministarstvo odbrane nedavno je optužilo je SAD da njihovi borbeni avioni ometaju ruske u operacijama protiv Islamske države.

- U vazduhu iznad zapadne obale reke Eufrat 23. novembra, američki borbeni avioni F-22 omeli su dva aktivna ruska napadača Suhoj-24 u ispunjavanju njihovog borbenog zadatka da unište komandni centar Islamske države u blizini Majadina - rekao je tada portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading