ZAHAROVA PECNULA AMERE: Pa bar oni znaju kako se rasturaju demonstracije

Autor: sputniknews.com

Svet

02.01.2018

23:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova komentarisala je nameru SAD da narednih dana sazovu specijalnu sednicu Saveta bezbednosti UN i Saveta UN za ljudska prava u vezi sa dešavanjima u Iranu, podsetivši na proteste u samim Sjedinjenim Američkim Državama i reakciju vlasti na njih.

Pravo u metu: Marija Zaharova

- Nema sumnje da američka delegacija ima šta da kaže svetu. Na primer, Niki Hejli može da podeli američko iskustvo u rasterivanju protestnih akcija, da detaljno ispriča kako su, na primer, vršena masovna hapšenja i suzbijanje pokreta "Okupirajte Volstrit" ili kako se "čistio" Ferguson - napisala je Zaharova na svojoj Fejsbuk stranici.

Američka ambasadorka u UN Niki Hejli ranije je izjavila da će SAD u najskorije vreme sazvati hitno zasedanje Saveta bezbednosti i Saveta za ljudska prava UN zbog situacije u Iranu.

U velikim gradovima Irana, među kojima su Teheran, Mešhed, Isfahan i Rešt, od 28. decembra održavaju se masovni protesti. Predsednik Hasan Rohani izjavio je da su protesti izazvani zbog unutrašnjih problema u zemlji, kao i zbog podsticanja drugih zemalja. Mediji prenose da je u neredima poginulo najmanje 20 osoba.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading