Meksiko odlučno: NIKADA nećemo platiti Trampov zid!

Autor: Tanjug

Svet

25.01.2018

13:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši predsednik Meksika ponovio je da Meksiko nikada neće plati izgradnju zida na američko-meksičkoj granici što traži predsednik SAD Donald Tramp.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zastave Amerike i Meksika

- Nikad, nikad, nikad nećemo platiti taj zid - rekao je on u intervjuu za Si-Bi-Es-En.

Tramp je tokom kampanje obećavao izgradnju zida, a o tim planovima govorio je i u prvoj godini mandata. Ako bi se taj zid izgradio, to ne bi imalo nikakve koristi, rekao je Foks i dodao da postoje bolje alternative za obezbeđivanje granica, kao što je upotreba dronova. 

- Kakva je korist od toga? Sa 30 milijardi dolara, možete da napravite mnogo bolje stvari od tog zida - rekao je on. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP

I dok Tramp tvrdi da će zid sprečiti krijumčarenje droge iz Meksika, Foks kaže da se osim marihuane, većina narkotika ne proizvodi u Meksiku, već se doprema iz Južne Amerike i prenosi preko granice u SAD. On kaže da zid ne bi sprečio transport nedozvoljenih supstanci. 

- Ako hoćete da trošite svoj novac, vi američki poreski obveznici, imate pravo na to. Izgradite zid. Ali siguran sam da zidovi ne funkcionišu, zidovi nikad nisu delovali u istoriji - poručio je Foks.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading