DIVIM SE NEMAČKIM LIFTOVIMA, PIJEM ASPIRIN DNEVNO: Trampov šou na marginama ekonomskog foruma u Davosu

Autor: Tanjug

Svet

26.01.2018

18:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok su izvršni direktori najvećih evropskih kompanija utrkivali da u najboljem svetlu predstave svoje poslovanje u SAD američkom predsedniku Donaldu Trampu, on im je pričao da svakog dana pije po jedan aspirin i voli nemačke liftove.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Glavna zvezda Davosa: Donald Tramp

Na večeri koju je Tramp priredio sinoć na marginama Svetskog ekonomskog foruma, lideri evropskih vodećih industrijskih, naftnih, farmaceutskih i tehnoloških kompanija nastojali su da za svoj posao zainteresuju Trampa u nadi da će dobiti povoljan odgovor.

Tako je Džo Kezer, izvršni direktor nemačkog "Simensa" sedeći s Trampove leve strane, rekao je da kompanija posluje dobro u SAD gde zapošljava 56.000 radnika, piše Rojters.

- A pošto vi imate uspeha u poreskoj reformi, odlučili smo da u SAD razvijamo gasne turbine sledeće generacije - rekao je on.

Tramp mu je odgovorio da je to "velika stvar" nakon čega je saslušao i šefove kompanija "Nestle", "Nokia", "Volvo" i "Adidas".

Odgovarajući na izjavu Vernera Baumana, izvršnog direktora farmaceutske kompanije "Bajer" koja je trenutno u procesu preuzimanja američke biotehnološke kompanije "Monsanto", Tramp je rekao da redovno uzima najpoznatiji "Bajerov" proizvod - aspirin.


- Uzimam jedan dnevno... Zasad deluje - rekao je on sagovornicima.

Hajnrih Hizinger, direktor nemačkog konglomerata "Tisenkrup" rekao je da je veoma ponosan što je ta kompanija proizvela sve liftove za novi njujorški Svetski trgovinski centar koji je zamenio Kule bliznakinje uništene u napadu 2001. godine.

Tramp koji poseduje kulu smeštenu nedaleko od ove zgrade, rekao je da mu je brend Tisenkrup poznat.

- Koristim vaš proizvod, kao što znate. Sjajan proizvod. Puno vam hvala - rekao je Tramp.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading