KLJUČA PRED VOJNU PARADU NA CRVENOM TRGU: Ukrajina sprema napad na Moskvu za 9.maj? (VIDEO)

Autor:

Svet

25.04.2023

19:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan je navodno pronađen nedaleko od drona koji je dan ranije pronađen sa eksplozivom u okrugu Bogorodskoje.

KLJUČA PRED VOJNU PARADU NA CRVENOM TRGU: Ukrajina sprema napad na Moskvu za 9.maj? (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Anton Geraščenko, savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine, objavio je na Telegramu snimak moskovskog Crvenog trga zabeležen iz ptičje perspektive.

Ukrajinski dron mirno leti iznad Moskve. Čini se da Кremlj ima sve šanse da se vrlo brzo nađe u pogođenom području. Da li je za 9. maj planiran vatromet - upitao je Geraščenko juče na Telegramu.

Njuzvik nije mogao nezavisno da potvrdi autentičnost snimka i kontaktirao je ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova za komentar, ali odgovor još nije stigao.

Državna ruska novinska agencija Tass, međutim, saopštila je danas da su tri drona sa kamerama pronađena u različitim oblastima moskovskog regiona. Jedan je navodno pronađen nedaleko od drona koji je dan ranije pronađen sa eksplozivom u okrugu Bogorodskoje.

Geraščenko se danas ponovo oglasio.

Crveni trg će biti zatvoren za javnost od 27. aprila do 10. maja zbog pripreme i održavanja parade. Ako sam u pravu to se nikada nije dogodilo u istoriji Moskva - čak ni 1941. godine. Plaše li se vlasti Кremlja nečega? Ali ima još jedna stvar. Dronovi padaju sa neba. Fizičko zatvaranje trga ne štiti od toga - napisao je Geraščenko na Tviteru.

Rusija obeležava 9. maja Dan pobede nad nacistima u Drugom svetskom ratu. Najavljena je i vojna parada, međutim, povorka takozvanog Besmrtnog puka otkazana je iz bezbednosnog razloga. Parade povodom 9. maja otkazane su i na Кrimu i Belgorodu i Кursku koji se graniče sa Ukrajinom.

Volodimir Jacenko, suosnivač ukrajinske onlajn banke Monobank i proizvođač izviđačkih dronova, rekao je da će dati najmanje 20 miliona grivni (543.000 dolara) onome ko spusti dron na Crveni trg u Moskvi 9. maja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading