RUSI SE SVETE BEZ MILOSTI: Stravičan noćni udar na Kijev, GORELI delovi grada, broje se mrtvi i ranjeni! (VIDEO)

Autor:

Svet

30.08.2023

08:24 >> 08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U noći 30. avgusta 2023. Rusija je izvršila masivan raketni napad na Ukrajinu. Oko 5 časova ujutru odjeknule su eksplozije u Kijevu.

RUSI SE SVETE BEZ MILOSTI: Stravičan noćni udar na Kijev, GORELI delovi grada, broje se mrtvi i ranjeni! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

U prestonici Ukrajine je aktiviran protivvazdušni odbrambeni sistem, u dva okruga pali su fragmenti raketa: ima mrtvih i ranjenih, saopštila je vojna uprava grada Kijeva, prenosi ukrajinski sajt Obozrevatel.

„U prestonici radi PVO! – stoji u poruci.

 

Vlasti glavnog grada pozvale su stanovnike Kijeva da ne napuštaju svoja skloništa.

 

"Eksplozije u gradu. Ostanite u skloništima!" - pozvao je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko.

Na raketni napad upozoreni su i stanovnici Kijevske oblasti.

„Stanovnici Kijevske oblasti! Raketni napad! Snage PVO već deluju u regionu. Pridržavajte se informativne tišine. Pozivamo vas da ne snimate i ne postavljate rad naših branilaca na mrežu! Vodite računa o svojoj bezbednosti – ostanite u skloništima ili sledite pravilo „dva zida“ tokom uzbune vazdušnog napada“, navodi se u obaveštenju Kijevske regionalne vojne uprave.

U 05:24 Kličko je izvestio da su fragmenti oborenih projektila pali u dva okruga prestonice

 

„Ruševine su pale na krov komercijalne zgrade u okrugu Darnjicki. Krhotine su pale i u Ševčenkovskom. Sve službe su na licu mesta“, napisao je gradonačelnik .

 

Prema KMVA , krhotine su pale i na zgradu u okrugu Ševčenkov. U toku je utvrđivanje informacija o razaranjima i žrtvama.

„U kijevskom okrugu Ševčenkov, ostaci su pali i na teritoriju nestambenih zgrada. Informacije o razaranjima i žrtvama se razjašnjavaju“, rekao je šef KMVA Sergej Popko.

Prema rečima Klička, kola hitne pomoći su otišla na mesto pada olupine u okrugu Ševčenkov.

„Lekari su otišli ​​na pozive na dve adrese u okrugu Ševčenkov. Detalji kasnije“, rekao je on

Na adresama poziva nisu pronađene žrtve . Međutim, Hitna pomoć je kasnije dobila i treći poziv. Lekari su hospitalizovali 24-godišnju devojku: zadobila je posekotine od krhotina stakla.

Umesto toga, u prestonici su izbili požari na mestima pada.

„Vatrogasne i spasilačke službe gase požar u okrugu Darnjicki, gde je goreo nakon što su ostaci pali na krov komercijalnih objekata. I u okrugu Ševčenkovski, gde je izbio požar u upravnoj zgradi“, rekao je Kličko u 05 : 44.

 

„ Požari su izbili na mestima gde su ruševine padale u kijevskom okrugu Darnjickij i Ševčenkovski. Državna služba za vanredne situacije radi na likvidaciji. Informacije o žrtvama se razjašnjavaju“, dodaje KMVA .

 

Bliže 6 sati ujutru u Ševčenkovskom okrugu otkriveno je još jedno mesto gde su pali fragmenti oborene rakete.

„Još jedno mesto gde su pali ostaci takođe je otkriveno u okrugu Ševčenkovski . Postoji požar na otvorenom prostoru “, izvestio je gradonačelnik prestonice .

U 6 sati ujutru postalo je poznato da su dve osobe poginule od posledica pada ruševina u okrugu Ševčenkov.

„Nažalost, od posledica pada ruševina u okrugu Ševčenkov u Kijevu, na teritoriji preduzeća, poginule su 2 osobe . Još jedna je povređena. Ona je na lečenju“, rekao je Popko .

Poginuli su radnici obezbeđenja preduzeća, muškarci od 26 i 36 godina.

Od 06.15 povećan je broj ranjenih.

„Vatrogasno-spasilačke službe nastavljaju da rade na mestima gde su ruševine pali. Konkretno, u okrugu Darnica. I na četiri mesta u prestoničkom okrugu Ševčenkov. Usled raketnog napada neprijatelja na Kijev, 2 osobe su imale 2 osobe su povređene i hospitalizovane “ , rekao je Kličko .

Prema detaljnim informacijama, od 7 časova poznato je za troje ranjenih. Dvojica su hospitalizovana, trećoj povređenoj je pomoć ukazana na licu mesta .

Prema rečima načelnika KMVA, prestonica nije doživela ovako masovni napad od proleća ove godine.

 

„Kijev nije doživeo tako moćan napad od proleća. Neprijatelj je izveo masivan, kombinovani napad koristeći bespilotne letelice i rakete. Prvo je rusko ratno vazduhoplovstvo upotrebilo jurišne bespilotne letelice (ranije, municiju sa baražnom municijom Shahed). Nekoliko grupa dronova je krenulo u Kijev iz različitih pravaca. Ubrzo su poletele kapitalne rakete lansirane iz strateškog aviona Tu-95ms“, rekao je Popko.

 

On je dodao da je ukrajinska protivvazdušna odbrana prethodno oborila najmanje 20 neprijateljskih vazdušnih ciljeva iznad glavnog grada.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading