AMERIKA PREMEŠTA NOSAČE AVIONA BLIŽE IZRAELU: Obezbediće će im i municiju, a raspodeliće i dodatne borbene avione u regionu

Autor: Tanjug

Svet

08.10.2023

20:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vašington veruje da je napad Hamasa imao za cilj ''da poremeti normalizaciju odnosa Izraela i Saudijske Arabije''.

AMERIKA PREMEŠTA NOSAČE AVIONA BLIŽE IZRAELU: Obezbediće će im i municiju, a raspodeliće i dodatne borbene avione u regionu

Foto: twitter.com/USNavy

SAD će premestiti bliže Izraelu udarnu grupu nosača aviona, uključujući nosač ''Ford'' i brodove koji služe kao njegova podrška, izjavio je danas ministar odbrane SAD Lojd Ostin.

On je dodao da će SAD obezbediti municiju Izraelu, kao i da će rasporediti dodatne borbene avione u regionu, prenosi Rojters.

Ranije danas, britanska agencija je prenela da će više američkih ratnih brodova i letelica biti premešteno bliže Izraelu radi odvraćanja i u znak podrške, pozivajući se na dvoje neimenovanih visokorangiranih američkih zvaničnika.

Pored toga, agencija je prenela da Vašington veruje da je ovaj napad Hamasa imao za cilj ''da poremeti normalizaciju odnosa Izraela i Saudijske Arabije''.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading