KREĆE BITKA ZA ČASIV JAR: Amerikanci odobrili OGROMAN NOVAC Ukrajincima, Rusi preko noći u TRCI S VREMENOM

Autor:

Svet

24.04.2024

10:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin svestan je šta znače nove informacije iz Senata SAD

KREĆE BITKA ZA ČASIV JAR: Amerikanci odobrili OGROMAN NOVAC Ukrajincima, Rusi preko noći u TRCI S VREMENOM

Foto: Printscreen/Facebook/національна поліція

Prema pisanju stranih medija, Rusi "trče" da zauzmu Časiv Jar pre dolaska američke pomoći za Ukrajinu.

U okviru tog plana, ruska vojska je već ostvarila veoma važnu pobedu pošto su zauzeli Očeretino, koje je bilo najveće mesto snabdevanja Ukrajinaca zapadno od Avdejevke i južno od Konstantinovke.

Ukrajinci su priznali da je ovo veoma veliki udarac, dok su ruske snage odmah nakon zauzimanja Očeretina nastavile lokalno napredovanje i zauzele naselje Novobahmutivka.

U Časiv Jaru su zauzeli visove Kalinivka, što im daje značajnu prednost u zauzimanju severnog sektora grada, preneo je grčki portal Pronews.gr.

Glavni cilj ruskih snaga sada je, kako se navodi, pojačavanje i zauzimanje grada u narednih nekoliko dana jer im to daje veliku prednost u severnom Donbasu, a činjenica da se nalaze na visokom terenu omogućava im da obezbede svoje prisustvo u toj oblasti u vreme kada Ukrajinci očekuju se da će dobiti mnogo sistema naoružanja i velike količine municije nakon što je američki Senat sinoč odobrio poaket pomoći Kijevu, vredan 61 milijardu dolara, prenosi B92.

Inače, američki Senat odobrio je pomoć Ukrajini u noći između utorka i srede i s tim u vezi, Rusija želi da iskoristi svaki minut na frontu, jer se zna da će vojska Volodimira Zelenskog sada biti u prilici da obnovi resurse i bude jača u ratu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading